Latvijas Literatūras gada balva

Latvijas literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonija

Latvijas Literatūras gada balva

Latvijas Literatūras gada balvas 2018 nominanti

Baltvilka balvas ceremonija

VIDEO: Baltvilka balvas ceremonija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā 24. jūlijā pasniegta ikgadējā Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā. Lsm.lv piedāvā noskatīties ceremonijas ierakstu.

Jau vēstīts, ka balvu šogad saņēma dzejnieks Kārlis Vērdiņš par grāmatu "Tētis" un māksliniece Anna Vaivare par ilustrācijām Leona Brieža dzejoļu grāmatai “Saputrotā putra”. Savukārt “Jaunaudzes” balvu par spilgtāko debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā izpelnījas Vivianna Maria Staņislavska.

Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā šā gada starptautiskie laureāti ir Somijas dzejniece Heli Lāksonena (Heli Laaksonen), bet balvu par viņas dzejoļu grāmatas „Piec ait kalns” (Liels un mazs, 2015) augstā profesionālā līmenī veiktu atdzejojumu, somu valodas dienvidrietumu dialektā atjautīgi tēlotās situācijas un dialogus atveidojot ar latviešu valodas lībiskā dialekta Vidzemes izloksnes palīdzību, saņēma Guntars Godiņš.

Laureāti saņēma diplomus, mākslinieces Ineses Brants veidoto balvu un naudas prēmiju 1400 eiro apmērā, kā arī iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Ventspils starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, saņemot radošo stipendiju. Balvas “Jaunaudze” laureāts saņēma naudas prēmiju 900 eiro apmērā.

Ceremoniju tiešraidē rādīja lsm.lv.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti