Valdība pirmdien lems par līdzekļu piešķiršanu dzejnieka Imanta Ziedoņa bēru pasākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Valdība sēdē pirmdien plāno skatīt jautājumu par līdzekļu piešķiršanu dzejnieka un publicista Imanta Ziedoņa bēru organizācijas pasākumu izdevumu segšanai, liecina Ministru kabineta ārkārtas sēdes darba kārtība.

Finansējumu – 19,9 tūkstošus latu – plānots piešķirt no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ar Ministru prezidenta rīkojumu ir izveidota bēru organizācijas komisija, kas rūpēsies par bēru ceremonijas organizāciju un norisi. Atvadīšanās no Ziedoņa notiks 6.martā Rīgas Domā.

Laikā no plkst.10 līdz 13 baznīcas durvis būs atvērtas ikvienam, kurš vēlēsies atvadīties no Latvijas dzejas dižgara. Savukārt plkst.13 sāksies Ziedoņa piemiņas dievkalpojums, kuru vadīs mācītājs Juris Rubenis.

Dzejnieks tiks apbedīts Engures novada Ragaciema kapos.

Ziedonis mūžībā aizgāja 27.februārī 79 gadu vecumā. Ziedonis bija ne tikai dzejnieks, publicists un viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem, bet arī spilgts atmodas laika politiskais darbinieks un otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta kavalieris.

Pirmais Ziedoņa dzejoļu krājums "Zemes un sapņu smilts" iznāca 1961.gadā. Ziedonim kopumā izdoti 16 dzejas krājumi, septiņi dzejprozas jeb epifāniju krājumi, pieci dokumentālās prozas darbi, septiņi pasaku krājumi, kā arī viņa kopoto rakstu krājumi. Viņa dzejas krājumi "Es ieeju sevī", "Taureņu uzbrukums", kā arī "Epifāniju" pirmā un otrā daļa ir iekļauti Latvijas literatūras Kultūras kanonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti