Upīša muzejs aicina uz sarunu ar dzejnieci un mākslinieci Rūtu Mežavilku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā notiks tikšanās ar dzejnieci un mākslinieci Rūtu Mežavilku. Vakara gaitā iecerēta saruna, ko vadīs Mg. jur. Ilze Puķe, kā arī atbildes uz publikas jautājumiem, informēja Memoriālo muzeju apvienībā.

Rūta Mežavilka (1971) ir trīs dzejoļu krājumu – “Vēstules no Sālszemes” (1999), “Ikdienas dzīves” (2005), “Dz” (2010) un romāna “Dzimuši Latvijai” (2012) autore, kā arī ir rakstījusi lugas. 

Viņas luga "Robinsons" (1995) uzvarējusi Dailes teātra 1999. gada oriģināldramaturģijas konkursā. Mežavilka studējusi grafiku un scenogrāfiju Latvijas Mākslas akadēmijā un kino režiju pie Anša Epnera. Strādājusi žurnālā “Luna”, “Literatūras Avīzē”, bijusi animatore studijās “Rija”, “Dauka” un “JetMedia”. Pašlaik ir māksliniece AS “Latvijas Mediji”.

Drīz pie lasītājiem nonāks Rūtas Mežavilkas jaunākais romāns un dzejoļu krājums.

 “…gaišums un smaržīgums raksturīgs Rūtas jaunākās dzejas kopai. Te ir gan nedaudz no pilsētas un tā, kas daudziem šķistu vien troksnis – trolejbusi un radio –, bet pāri tomēr klājas zināms vieglums ar dabas radītu plīvuru. Protams, pamatā ir kas vairāk un kas tuvāks katram lasītājam – miera un skaistuma meklējumi,”  tā par Rūtas Mežavilkas jaunāko dzeju saka literatūrzinātniece Jūlija Dibovska.

Tikšanās notiks A. Upīša memoriālajā muzejā Rīgā (Brīvības ielā 38–4) 17. aprīlī plkst. 18.00, ieejas maksa 2,00 EUR. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti