Turpinās latgaliešu literatūras popularizēšanas akcija «Dūmoj ar komatim!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dūmoj ar komatim!” ir latgaliešu literatūras un valodas popularizēšanas akcija, kurā ar video palīdzību latgaliešu kultūras aktīvisti pievērš uzmanību latgaliski radītiem literāriem darbiem un latgaliski rakstītiem tekstiem.

Akcijai tika atlasīti dažādu laiku un dažādu latgaliešu literātu darbi. Biedrības “Latgolys Producentu Grupa” profilos sociālajos tīklos “Youtube” un “Facebook” jau publicētas pirmās izveidotās literāro darbu vizualizācijas.

Pārējie video internetā pakāpeniski tiks publicēti līdz šī gada beigām.

Guntis Rasims: Turpinās akcija «Dūmoj ar komatim!»
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Biedrības “Latgolys Producentu Grupa” pārstāvis Guntis Rasims stāstīja, ka “mūsdienās cilvēki daiļliteratūru lasa mazāk, jaunatne lasa pavisam maz, tāpēc šīs akcijas mērķis ir ar jauniem veidiem pievērst uzmanību latgaliešu literātu darbiem”.

“Ja nelasa, tad lai vismaz apskatās. Audiovizuālās lietas šodien spēlē ļoti nozīmīgu lomu, tāpēc mēs visus izveidotos dzejas videoklipus izvietojam interneta vidē. To visu var arī droši izmantot skolu programmās, dzejas dienu laikā utt. Klipu ir daudz, līdz gada beigām tos pakāpeniski publicēsim. Līdzīgi kā pagājušajā gadā mēs piesaistām populārus cilvēkus, kas ierunā tekstus. Tā arī ir papildus uzmanība,” klāstīja Rasims.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti