Rīta Panorāma

Rīgas Starptautiskā Filmu Festivāla 2ANNAS 20. dzimšanas diena

Rīta Panorāma

Pirmklasnieki apgūst datoriku

Intervija ar Tomu Treibergu

Toms Treibergs: Otrā dzejas grāmata ir rafinēts plāns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atšķirībā no pirmās grāmatas dzejniekam otrā dzejas grāmata jau ir rafinēts plāns, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” saka Toms Treibergs. Apgādā „Mansards” iznākusi dzejnieka otrais dzejas krājums, kuram dots nosaukums „Drudzis”.

Izdodot otro dzejas krājumu, autors plāno, kā grāmata „aizies”, vai uzrunās lasītāju, ko teiks kritiķi, skaidro Treibergs. Savukārt pirmās dzejas grāmatas izdošana ir ideālisma pilns mirklis.

„Kad iznāca pirmā grāmata, es nedomāju – nu, tad iesim uzreiz arī pie otrās. Bija miera brīdis. Es ik pa brīdim piefiksēju domas. Pēc kaut kāda brīža, kad bija sakrājies, es nolēmu, ka to tomēr būtu vērts publicēt,” stāsta Treibergs, atzīstot, ka mūsdienās ir stilīgi būt dzejniekam, taču formai vienmēr jāseko saturam.

„Ja klausītāji, lasītāji apstiprina, ka, jā, šo saturu mums gribas dzirdēt, mums tas ir svarīgi, tad varbūt arī kaut kāds stilīgums tajā parādās,” skaidro dzejnieks.

Treibergs izveidojis dramaturģisku dzejas krājumu, kas piecos posmos piedāvā iepazīties ar cilvēka pārdzīvojumu anatomiju. No pirmajiem simptomiem, saasinājuma un drudža, līdz atslābumam un atveseļošanās posmam attēloti emocionāli cilvēka dzīves posmi, 31 dzejolis, ar kuriem iespējams asociēties jebkuram, kas mīlējis. Lielākā daļa krājumā iekļauto dzejoļu tapusi 2013.gadā.

Toms Treibergs nosvinējis savu 30 gadu dzimšanas dienu. Dzejnieks, žurnālists, aktieris un režisors etīžu teātrī ”Nerten”, kino un teātra kritiķis, kas ar savu personību iepazīstinājis lasītājus pirmajā dzejas krājumā ”Gaismas apstākļi” (Mansards, 2012).

„Es varētu piekrist, ka “Drudzis” ir mīlestība,” par jauno grāmatu saka Toms Treibergs. „Mēs nevaram izbēgt no tās sajūtas, bet es gribētu, lai tas nebūtu tik vienkārši. Ja teiktu, ka mīlestība sastāv no daudz dažādām lietām, tas būtu plakani sacīts. Vienkārši pasaule mums apkārt ir ļoti interesanta, ja vien ir iespēja tai pieslēgties no citas puses. Ja tev ir iespēja paņemt blašķīti, iesēsties smilgās un skatīties kā garām brauc pasta mašīnas....”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti