Toms Kreicbergs izdod savu pirmo grāmatu ASV; nominēts godalgai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rakstnieks Toms Kreicbergs (Tom Crosshill) pārdevis savu romānu "Salsa for Fidel" ievērojamajai Ņujorkas izdevniecībai "Katherine Tegen Books". Savukārt ASV Zinātniskās fantastikas un fantāzijas rakstnieku biedrība paziņojusi, ka Kreicberga stāsts "The Magician and Laplace's Demon" nominēts 2014.gada Nebulas godalgai.

"Salsa Fidelam" būs Kreicberga pirmais romāns ASV tirgū, kur viņš pazīstams ar pseidonīmu Tom Crosshill. "Izdot romānu ASV sapņoju jau no divpadsmit gadu vecuma," norāda autors. "Ja būtu zinājis, cik ilgi būs jāstrādā, nezinu, vai man būtu pieticis apņēmības. Tagad, protams, gandarījums ir milzīgs," pauž Toms Kreicbergs.

Izdevniecība "Katherine Tegen Books" ir "HarperCollins" apakšuzņēmums, kas publicējis vairākus jauniešu bestsellerus. Kreicberga romānu plānots izdot 2016.gada rudenī.

Romāns jauniešiem "Salsa Fidelam" stāsta par diviem tīņiem no Ņujorkas, kuri dodas uz Kubu dejot un meklēt romantiku zem palmām, bet tur saskaras ar rasismu, seksismu un komunisma skaudro realitāti.

Kubas tematika autoram tuva arī personiski. Pēdējo gadu laikā Kreicbergs četrus mēnešus pavadījis Havanā, intensīvi apgūstot salsas deju un mūziku. Viņš brīvi pārvalda spāņu valodu un Rīgā palīdzējis atvērt salsas studiju "CosaBuena".

Arī stāsts "The Magician and Laplace's Demon", kas godināts ar Nebulas godalgas nomināciju, iesākas Kubā. Labākajās fantastikas žanra tradīcijās stāsta darbība notiek visas galaktikas plašumos un daudzu gadsimtu garumā. Stāsts pagājušā gada decembrī publicēts populārajā elektroniskajā žurnālā "Clarkesworld".

Nebulas godalga ir viens no diviem augstākajiem apbalvojumiem fantastikas žanrā. Nominācija tiek uzskatīta par lielu pagodinājumu, kuru izceļ autoru biogrāfijās un uz grāmatu vākiem. "Laplace's Demon" ir jau trešais Kreicberga stāsts pēdējo četru gadu laikā, kas nominēts šai godalgai.

"Īpaši gandarīts jūtos, jo šis stāsts ir mana pirmā publikācija kopš 2012.gada," norāda Kreicbergs. "Ilgu laiku esmu pavadījis strādājot vien pie romāniem, tādēļ prieks redzēt, ka neesmu vēl aizmirsis rakstīt arī īsi," pauž autors.

Ne "Salsa Fidelam", ne "The Magician and Laplace's Demon" vēl nav iztulkoti latviski. Drīz gan latviešu lasītājiem būs iespēja lasīt citu Kreicberga jaundarbu, šoreiz ne fantastikas žanrā. Romāns "Lopu ekspresis" stāstīs par kāda latvieša piedzīvojumiem finanšu tirgū Volstrītā ASV un par viņa vecmāmiņas gaitām Sibīrijas izsūtījumā. To šovasar klajā laidīs apgāds "Zvaigzne ABC".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti