«Tīrītājs» - Daces Judinas jaunais kriminālromāns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izdevniecība "Latvijas Mediji" izdod Daces Judinas jaunāko grāmatu "Tīrītājs", kas ir jau astotais kriminālromāns sērijā "Izmeklē Anna Elizabete", informē izdevniecības parstāve Linda Rumka.

Ko gan Anna Elizabete izmeklēs šoreiz...? Klusajā Mežāju kapsētā kādā kapā atrod dubultapbedījumu ar virsprokurora līķi, kas pazuda pirms mēneša. Rīgas nomalē, pamestā mājā tiek nogalēts datorpirāts. Braucot cauri mežam, savā mašīnā uzsprāgst mediju magnāts. Svētdienas rītā pa darba kabineta logu, aizkarus karot, izkrīt apgabala tiesnese, bet automašīnas izplūdes gāzēs noslāpst bērnu un darbinieku nīstā bāriņtiesas priekšniece. Dežūras laikā slimnīcā nelabu galu ņem ārsts - pacientu nīdējs. Vai šie noziegumi kaut kā saistīti? Pašvaldību galvas un politiķi gatavojas vēlēšanām: saukļi top skaļāki, runātāji - sārtāki un koptāki. Bet visu laiku pazūd bērni - daži atrodas, citi ne. Vai atrodas par vēlu. Klīst runas par Leļļu fabriku - vergu nometni bērniem. Un tad tīmeklī parādās Negantais... Kāpēc ģenerālis Bass uzstājīgi atkārto - mums ir vajadzīgs Tīrītājs? Un kāpēc Anna Elizabete tik zīmīgi noteic - tam, kurš uzkopj māju, nedrīkst traucēt? Par šo visu jaunajā romānā.

Dace Terzena, žurnāla "Mājas Viesis" galvenā redaktore par grāmatu: "Kad nekas nav tā, kā izskatās. Kad ļaunums kā trekns zirneklis atklājas savā postošajā darbībā. Kad politkorekti teksti izčākst un nobāl rafinētas nekrietnības griezīgajā gaismā. Lietas jāsauc īstajā vārdā, tikai tad tās iespējams mainīt. Visdārgākā - mūsu bērnu, ģimenes, tautas un valsts vārdā. Ar šādu vēsti nāk Tīrītājs. Ticības ķieģelītis spēka bastionam, ka ļaunais IR uzvarams."

Grāmatas "Tīrītājs" atvēršanas pasākums norisināsies Latvijas Grāmatu izstādes ietvaros 25. februārī plkst. 14. Ķīpsalas Izstāžu zāles Rakstnieku viesistabā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti