«Tiņanova lasījumi» Rēzeknē - jau 18. reizi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šonedēļ Rēzeknē norisinās krievu rakstniekam, literatūrzinātniekam, izcilam Puškina dzīves un daiļrades pētniekam Jurijam Tiņanovam veltītā 18. starptautiskā literatūrzinātniskā konference „Tiņanova lasījumi”.

Programma ir visai plaša un paredz pazīstamu Latvijas un ārvalstu profesoru literatūrzinātnieku, dzejnieku un publicistu uzstāšanos. Katru gadu konference pulcē ap 30 dalībnieku.

Šī tradīcija rakstnieka dzimtajā pilsētā Rēzeknē iedibināta jau aizvadītā gadsimta 80.gados.

«Mēs organizējam lasījumus katru otro gadu, ir izdoti 13 vai 14 lasījumu krājumi. Katru gadu ir daudz cilvēku, kas piedalījušies visās konferencēs, daudz jauno, vienmēr ir tie, kas piedalās pirmo reizi. Mēs paši uzmeklējam labus zinātniekus un uzaicinām.

Šeit notiek krievu literatūras vēstures izziņas svētki. Šogad ir ļoti interesanti lasījumi par poēziju, par 18.gadsimta literatūru. Un sestdien Rīgā noslēguma dienā būs interesants darbs “Padomju dziesma šodien”. Pētījums par literatūras darbu uztveres izmaiņām dažādos laikos arī ir Tiņanova sasniegums. Šodien ir tā, bet pēc pusgadsimta uztvere ir citāda,» stāsta viena no galvenajām pasākuma iniciatorēm, krievu literatūrpētniece un rakstniece, profesore Marieta Čudakova.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti