Tiešsaistes pasākumā godinās rakstnieku Uldi Bērziņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. maijā pulksten 15.00 platformā "Zoom" notiks izcilā latviešu dzejnieka un atdzejotāja Ulža Bērziņa (1944–2021) dzimšanas dienai veltīts piemiņas pasākums, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārstāvji.

Bērziņš bija 2016. gadā dibinātās Aleksandrijas bibliotēkas Draugu biedrības Latvijas nodaļas priekšsēdētājs, aktīvs LNB lasītājs un atsaucīgs atbalstītājs. Tiešsaistes pasākumā tiks pievērsta uzmanība literārajiem darbiem, kas tematiski saistīti ar hellēnisma kultūru, kristietības pirmsākumiem, islāma dominanti un arābu pasauli, kā arī Bērziņa atpazīstamajam un neatkārtojamam atdzejotāja talantam, šos darbus padarot pieejamus latviešu lasītājiem.

Savās atmiņās dalīsies Aleksandrijas bibliotēkas latviešu Draugu biedrības pārstāvji un Bērziņa domubiedri: Andris Vilks, Vaira Vīķe-Freiberga, Ilze Rūmniece, Juris Cālītis, Jānis Ešots, Ingmāra Balode, Dens Dimiņš, Rolands Lappuķe, Una Aleksandra Bērziņa-Čerenkova.

Pasākuma nobeigumā klausītāji aicināti piedalīties brīvajā mikrofonā – izstāstīt savas atmiņas par Uldi Bērziņu, dalīties sajūtās par viņa rakstīto un idejām.

Dalība bez maksas, iepriekš reģistrējoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti