Tiešraidē varēs sekot Neredzīgo bibliotēkas «Kafijas pauzei ar Marinu Kosteņecku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā Rīgā 13. augustā pulksten 15.00 notiks tikšanās ar rakstnieci un žurnālisti Marinu Kosteņecku, kuras grāmata "Mans XX gadsimts" piecos sējumos reproducēta Braila rakstā. Pasākumam varēs sekot arī Neredzīgo bibliotēkas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības “Youtube” kanālos un komentāros uzdot jautājumus autorei.

“Mans XX gadsimts” ir jau otrā Kosteņeckas grāmata Braila rakstā, kas papildina pirms 30 gadiem izdoto grāmatu "Esmu nolemta dzīvei". Bibliotēkas Braila raksta nodaļas vadītāja Gunta Bite uzsver: Kosteņeckas darbi ir vērtīga liecība par Latvijas nesenās vēstures notikumiem no līdzdalībnieka skatpunkta un būs liels ieguvums ikvienam Neredzīgo bibliotēkas lasītājam.

“Nosaukums “Latvijas Neredzīgo bibliotēka” varbūt mazliet maldina, jo mēs jau otro gadu apkalpojam lasītājus arī ar citām lasīšanas grūtībām, tai skaitā kustību invalīdus, cilvēkus ar disleksiju, seniorus.

Mums ir daudz grāmatu lasītāju un klausītāju sociālās aprūpes centros vai arī mājās ir guloši uz gultas. Viņi labprāt apmeklētu šādus pasākumus, bet diemžēl nevar atbraukt vai atnākt. Tāpēc mums ir svarīgi nodrošināt iespēju attālināti izbaudīt šīs tikšanās ar autoriem, kuru grāmatas viņiem ir iespēja lasīt vai klausīties audiogrāmatas formā,” skaidro Bite.

Gunta Bite: Tiešraidē varēs sekot Neredzīgo bibliotēkas «Kafijas pauzei ar Marinu Kosteņecku»
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Nākamgad plānots Braila rakstā izdot arī otru Marinas Kosteņeckas atmiņu krājuma grāmatu “Vēstules no XX gadsimta” latviešu valodā. Šogad tā krievu valodā ieskaņota audio variantā.

Marina Kosteņecka ir publiciste, rakstniece, žurnāliste, viena no Tautas frontes dibinātājām, PSRS Tautas deputāte un aktīva cīnītāja par Latvijas neatkarības atjaunošanu lielajā politikā. Viņas biogrāfija cieši savijusies ar Latvijai izšķirošu laika periodu – neatkarības atjaunošanu. Vēsturiskie notikumi ietekmējuši rakstnieces radošo un personīgo dzīvi un otrādi – Marina Kosteņecka bijusi aktīva līdzdalībniece valsts vēsturē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti