Kultūras ziņas

Izdota grāmata par Margaritas Vilcānes dzīvi

Kultūras ziņas

"8. b klase" – Aijas Bley ilustrētās atmiņas

Iznāk "Ucipuci" un "Stāsti par vīriešiem"

Tarakāni vīriešu galvās un žurnāls bērniem – autores Zanes Zustas jaunākie darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bērnu grāmatu autore, žurnāliste un izdevniecības “Ucipuci” vadītāja Zane Zusta šobrīd piedzīvo dubultnotikumu. Izdevniecībā “Zvaigzne ABC” klajā nākusi viņas jaunākā grāmata “Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem”. Vienlaikus dienas gaismu ieraudzījis viņas lolojums pašiem mazākajiem lasītājiem – jaunā ikmēneša žurnāla “Ucipuci” pirmais numurs.

Rotaļu pūcīte Ucipuci, rakstnieces Zanes Zustas radītā interaktīvo un izglītojošo grāmatiņu varone, piecu gadu laikā iekarojusi daudzu bērnu un viņu vecāku sirdis ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs, pat Ķīnā. Tagad lasītāji viņu varēs sastapt ik mēnesi, jo autore radījusi jaunu žurnālu bērniem no trīs gadu vecuma.

Žurnāls "Ucipuci"
Žurnāls "Ucipuci"

“Ucipuci ir izkāpusi no grāmatas un iekāpusi žurnālā, kas iznāks katru mēnesi, un “Ucipuci” žurnāls turpina “Ucipuci” grāmatas vērtības pārnest – tas ir stāsts, zinība un interakcija. Jo “Ucipuci” žurnālā arī ir stāstiņi, viens ir lielais stāsts, ir arī mazie stāstiņi, kas caurvijās cauri rubrikām,” skaidro Zane Zusta. “Šajā žurnālā var darboties, var trenēt roku veiklību līmējot, griežot, domājot. Man ļoti svarīga ir emocionālā puse, bērnam attīstīt emocijas, izskaidrot, ko mēs jūtam, kas ir dusmas, kas ir prieks, un atpazīt tās sevī.”

Par emocijām runā arī Zanes Zustas jaunākā grāmata “Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem”, kas jau paguvusi ierindoties apgāda “Zvaigzne ABC” pirktāko grāmatu topā un kas ir loģisks turpinājums pirms diviem gadiem iznākušajiem stāstiem par sievietēm.

Autore stāsta: “Tagad ir iznākuši stāsti par vīriešiem kopā ar psihoterapeitu Gati Līdumu. Grāmatā ir 11 stāsti un aiz tiem seko Gata Līduma vēstule, ko darīt šiem konkrētiem vīriešiem ar šo konkrēto tarakānu jeb domāšanas kļūdu, stereotipu, iesēdušos kaut kādu problēmu jeb tarakānu galvā. Kā to risināt, un kā ar to labāk dzīvot?”

Grāmata “Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem”
Grāmata “Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem”

Zusta arī atzīmē: “Man ir prasīts, kāpēc vīriešu grāmata ir plānāka nekā sieviešu? Tas ir tāpēc, ka vīriešiem visu vajag korektāk, īsāk un lai ir saprotami.”

Jaunāko grāmatu Zane Zusta pirmoreiz rakstījusi no vīrieša skata punkta un problēmu uztveres. Visas situācijas un tēli ir izdomāti.

“Problēmas ir apskatītas dažādas – gan greizsirdība, gan vēlme iegūt vēl un vēl, vēl gan naudu, gan sievietes, gan arī problēmas ar alkoholu un bērniem. Dažādas tēmas, kuras, es domāju, cilvēki atpazīs gan sev tuvo cilvēku lokā, gan tālāko, gan vīrieši sevī,” skaidro autore. “Nav prototipu, bet es domāju, viņi kaut kur mīt, jo man šie 11 stāsti ir tik ļoti dzīvi, ka es burtiski redzu šos vīriešus esam. Mēs redzējām šos vīriešu kā īstus cilvēkus, kuriem mēs palīdzam. Tāds arī ir šī grāmatas mērķis – palīdzēt.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti