Starptautiskās rakstnieku mājas stipendija piešķirta Čaklajai un Treibergam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes stipendijas šogad piešķirtas literatūrzinātniecei Intai Čaklajai un dzejniekam Tomam Treibergam

Šādu lēmumu žūrija pieņēmusi, gan izvērtējot iesūtītos pieteikumus, gan veicot kultūras organizāciju aptauju. Intai Čaklajai stipendija piešķirta kā nopelniem bagātai latviešu rakstniecei, savukārt Tomam Treibergam - kā jaunam, perspektīvam literātam.

Apbalvošanas ceremonija notiks 5.septembrī teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī. Pēc ceremonijas būs skatāms mūziķu, dzejnieku un laikmetīgās dejas horeogrāfu kopprojekts "Dzejkoncerts ".

Stipendijas tiek piešķirtas katru gadu. Stipendija paredz 426,86 eiro un četru nedēļu dzīvošanu Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā.

Līdz šim stipendijas piešķirtas šādiem nopelniem bagātiem autoriem: Valdim Biseniekam, Andrim Kolbergam, Knutam Skujeniekam, Imantam Auziņam, Uldim Bērziņam un Gundegai Blumbergai. Stipendija piešķirta arī šādiem jauniem perspektīviem literātiem: Andrim Ogriņam, Arvim Vigulam, Artim Ostupam, Alisei Zariņai, Jānim Vādonam, Jānim Joņevam un Zandai Tereško.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti