Starptautiskā konferencē pētīs Imanta Ziedoņa literāro mantojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atzīmējot dzejnieka Imanta Ziedoņa 80.dzimšanas dienu, trešdien un ceturtdien Rīgas Latviešu biedrības namā notiks starptautiska zinātniskā konference „Imants Ziedonis. Piederības meklējumi, brīvības treniņš”.

Tajā piedalīsies dažādu paaudžu Latvijas augstskolu profesori, pētnieki un literāti, tostarp Valdis Muktupāvels, Janīna Kursīte, Silvija Radzobe, Alberts Bels, Aivars Eipurs un citi. Būs arī ārvalstu viesi no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Ukrainas, Turcijas un Krievijas, kas tulkojuši Ziedoņa darbus un pētījuši viņa daiļradi.

Projekta autore, Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa, stāsta, ka Ziedoņa dzimšanas dienai veltītā konference tika iecerēta jau pērnā gada nogalē, dzejniekam vēl dzīvam esot. „Konferences galvenais mērķis ir apzināt Imanta Ziedoņa literāro mantojumu, tā savdabību un nozīmi ne tikai literatūrvēsturiskā procesa virzībā, jo 50 gadu garumā viņš ir bijis literatūras procesu tendenču rādītājs un tautā iemīļots dzejnieks. Mērķis ir apzināt Ziedoņa fenomenu, cik nu to ar akadēmiskiem un zinātniski pētnieciskiem līdzekļiem var apzināt,” saka Cimdiņa.

Konferenci rīko Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju. Ieeja ar ielūgumiem vai iepriekš reģistrējoties Latvijas Universitātes mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti