«Spocinieki» - čehu puišu Mihala un Filipa piedzīvojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izdevniecība “Pētergailis” ir laidusi klajā čehu  autora Miloša Krathvīla (Miloš Kratochvíl) otro grāmatu bērniem “Spocinieki” ar Milana Starija (Milan Starý) ilustrācijām.

“Spocinieki”- stāsts par divu nešķiramu draugu Mihala un Filipa piedzīvojumiem, kurus puiši bija iecerējuši kā labāk, taču sanāca kā vienmēr, nezaudējot labestību, vēlmi palīdzēt un līdzjušanu. “Spocinieki” ir otrā no piecu grāmatu sērijas par divu nešķiramu klasesbiedru Mihala un Filipa piedzīvojumiem.

Pirmā sērijas grāmata “Punktinieki” tika izdota Čehijas izdevniecībā “Mladá fronta” 2009.gadā un šajā laikā kļuvusi par bestselleru gan savās mājās, gan citās pasaules valstīs. Grāmatas ir ieguvušas arī vairākas prestižas Čehijas literatūras balvas un nominācijas.

Mihaels Součeks un Filips Fialka - grāmatas galvenie varoņi ir  nešķirami draugi. Viņiem ir labas sirdis. Ja viņi jūt, ka kādam ir vajadzīga palīdzība, ar joni metas palīgā. Diemžēl parasti rodas sarežģījumi, un uzslavu vietā Mihals un Filips tikai krāj melnos punktus (Čehijas skolās sliktu uzvedība dienasgrāmatās skolotāji atzīmē ar melniem punktiņiem). Palielinoties melno punktu krājumam, puiši iemanto klasesbiedru iesauku – Punktinieki. Dažbrīd šķiet, ka puišu piedzīvojumi sāk attālināties no realitātes un ir kļuvuši par fantāzijas augļiem, taču grāmatas autors šādu varbūtību noliedz, atgādinot, ka “viss šajā grāmatā ir tīra patiesība.Ja jums šķitīs, ka nekas tāds nevarēja notikt, tad visdrīzāk tapēc, ka jums nav pareizā drauga”.

No čehu valodas tulkojusi Halina Lapiņa.

Drīzumā sekos nešķiramo draugu piedzīvojumu turpinājums trešajā sērijas grāmatā “Burvestībnieki”.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti