Speciāli no Leipcigas: Valentīnas Freimanes grāmatas atvēršana vācu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Noslēgumam tuvojas Leipcigas Grāmatu mese, 15.martā ir tās pēdējā diena. Sestdien vērienīgi atklāta Valentīnas Freimanes grāmata "Ardienu, Atlantīda!" vācu valodā.

Grāmatu mesē Latvijai šogad Leipcigā bija divi lieli notikumi: viens no tiem - Latvijas nacionālais stends, bet otrs īpašais notikums ir kinozinātnieces Valentīnas Freimanes grāmatas „Ardievu, Atlantīda!” izdevuma vācu valodā atvēršana.

Īpašs sarīkojums notika sestdien, 14.martā, Leipcigas Grāmatu namā, pulcējot ļoti daudz  nopietnu interesentu. Grāmata izdota latviešu, krievu, lietuviešu un vācu valodās, iztulkota arī somu valodā, šobrīd tiek gaidītas angļu un franču versijas, jo autores dzīves stāsts bijis saistīts ne tikai ar Latvijas, bet arī Eiropas vēsturi. Valentīna Freimane uzaugusi Rīgā, dzīvojusi Berlīnē un Parīzē, taču it kā apskaužamo bērnību aizēno holokausts, kurā bojā iet viņas ģimene, taču pati autore izdzīvo, jo daudzi cilvēki iesaistījušies viņas dzīvības glābšanā.

Secinājums "Mēs savus glābējus neizvēlamies" tiešā mērā attiecas uz grāmatas autori.

Pārpildītajā Grāmatu nama kafejnīcā grāmatas fragmentus lasīja aktrise Anna Talbaha, sniedzot ieskatu gandrīz gadsimtu ilgos notikumos. Kļuvis zināms, ka viena no grāmatas tirāžām vācu valodā ir izpārdota, kas liecina par grāmatas svarīgumu Eiropas mērogā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti