Soduma balvu saņem Knuts Skujenieks un Jānis Tomašs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau piekto reizi tiek piešķirta rakstnieka Dzintara Soduma vārdā nosauktā balva literatūrā. Par novatorisku sniegumu latviešu literatūrā šogad Ikšķiles novada iedibinātā balva piešķirta dzejniekam Jānim Tomašam par debijas krājumu "Melnie darba cimdi" un dzejniekam, tulkotājam Knutam Skujeniekam par Genādija Aihī grāmatas "Paklanīšanās dziesmai" atdzejojumu.

Dzintars Sodums ir trimdas latviešu rakstnieks un tulkotājs, kas literatūras hrestomātijā ir iegājis ar spilgtiem vēsturiskiem romāniem un rakstniecības klasikas tulkojumiem. Mūža nogali līdz 2008.gadam viņš pavada Ikšķilē, un tieši tādēļ šī pašvaldība ir iedibinājusi rakstnieka vārdā nosaukto balvu, kas šogad tiek pasniegta jau ceturto reizi.

Pērn Soduma balvu saņēma Uldis Bērziņš par islandiešu mitoloģijas “Eddas dziesmu” tulkojumu. Otrs laureāts - par romānu "Mātes piens" - bija rakstniece Nora Ikstena. Savukārt gadu iepriekš balvu saņēma Māris Bērziņš par vēsturisko romānu "Svina garša". Tāpat laureātu godā ir bijuši Jānis Rokpelnis, Andris Zeibots, Inga Ābele un citi literāti. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti