Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Diānu Zirniņu un Klaudio Danuseru

Sveicam dzejnieku Knutu Skujenieku 80.dzimšanas dienā!

Skujenieks: Vecumā rakstīt liriskus dzejoļus ir blēņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

„Vecumā rakstīt liriskus dzejoļus - tās jau ir blēņas,” sagaidot savu 80.dzimšanas dienu saka dzejnieks un tulkotājs Knuts Skujenieks.

"Es rakstu nevis ar diviem pirkstiem, bet ar trijiem, jo man rokas ir pietiekami sabeigtas,” stāsta dzejnieks. „Un, ja roka nevar slīdēt brīvi, tad arī doma nevar slīdēt brīvi. Un otrādi, vai ne?! Un, kad es jutu, ka galva sāk palikt tukšāka, tad es nospriedu, ka vecumā rakstīt liriskus dzejoļus – tās jau ir blēņas."

Salaspils kultūras namā "Rīgava" 5.septembrī plkst. 18 notiks latviešu dzejnieka Knuta Skujenieka 80 gadu jubilejas svinības. Sarīkojumā Skujenieka dzeju latviešu un angļu valodā lasīs pats autors un filoloģe Bitīte Vinklere. Turklāt svinību dalībniekiem dejos Škutāna deju skolas dejotāji, bet dziesmas ar Skujenieka vārdiem atskaņos Inta Pauļuka, Ilze Grunte, Una Sedola un Salaspils kopkori.

Dzejnieks un viņa kundze uz jubilejas sarīkojumu dosies līnijdroškā. Svinību vietā viņus sagaidīs draugi, sabiedrības un pašvaldības pārstāvji. Salaspils novada domes priekšsēdētājs pasniegs izcilajam novadniekam Goda rakstu, dzejnieku sveiks arī citi viņa domubiedri un daiļrades cienītāji.

Dzimšanas dienas svinību sarīkojumu vadīs populārais aktieris Egils Melbārdis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti