«Šī gada izstāde apliecina, ka latvieši joprojām lasa.» Noslēdzas Latvijas grāmatu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Svētdien, 5.martā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā bija trešā un pēdējā "Latvijas Grāmatu izstādes 2023" diena. Gada nozīmīgākajā grāmatniecības pasākumā plašu jaunizdoto grāmatu klāstu piedāvā Latvijas un ārvalstu izdevniecības.

Noslēdzas Latvijas grāmatu izstāde
00:00 / 04:03
Lejuplādēt

Energoresursu taupības dēļ mīlīgi savietota vienā zālē ar izstādi "Skola 2023", šī gada Latvijas grāmatu izstāde, kā jau piedienas intelektuālam pasākumam, bija daudz pieklusinātāka par tehnoloģijām piesātināto un skaļo izglītības izstādi, ko svētdien apmeklēja lieli skolēnu pulki.

Tomēr interesentu netrūka arī grāmatu sadaļā, un tēmas – ļoti laikmetīgas. Piemēram, diskusijā "Blogeru loma grāmatu popularizēšanā" – par "tautas recenzentu" sadarbību ar izdevniecībām un ietekmi grāmatniecības procesos. Blogeri – vesels pulks, daži uz skatuves, bet citi – auditorijā.

Grāmatu blogeri "Latvijas Grāmatu izstādē 2023"
Grāmatu blogeri "Latvijas Grāmatu izstādē 2023"

Iveta Ozola-Cīrule, atgriezusies Latvijā pēc ilgāka laika, kas nodzīvots ārzemēs, ir psiholoģijas doktorante Latvijas Universitātē un strādā Pusaudžu resursu centrā. Bet brīvajā laikā "Instagram" un "Facebook" platformās dalās iespaidos par grāmatām, ko lasījusi pati vai kopā ar dēlu Tomu.

"Mums ir tāds "grāmatu meiteņu" klubiņš. Ik pa laikam tiekamies, dodamies pārgājienos. Jā, nav neviena puiša – blogera. Nu, kaut kur jau viņi ir," sacīja Ozola-Cīrule. Arī šoreiz blogerei soma pilna ar trofejām.

Jaunas grāmatas visām gaumēm un interesēm, piemēram, Annas Velēdas Žīgures pētījums "Viņi. Atkal ceļā" par latviešiem Otrā pasaules kara bēgļu gaitās, Valda Segliņa zinātniskā monogrāfija "Sports Senajā Grieķijā un Romā sabiedrības spogulī", Daces Judinas jaunākais detektīvromāns "Sešas pēdas" sērijā "Izmeklē Anna Elizabete".

Grāmatas “Sports senajā Grieķijā un Romā sabiedrības spogulī” autors Valdis Segliņš un sarunas vadīt...
Grāmatas “Sports senajā Grieķijā un Romā sabiedrības spogulī” autors Valdis Segliņš un sarunas vadītājs Gunārs Jākobsons "Latvijas Grāmatu izstādē 2023"

Arī Latvijas grāmatizdevēju asociācijas un Jāņa Rozes grāmatu apgāda vadītāja Renāte Punka pauda gandarījumu gan par šo izstādi, gan procesiem kopumā.

"Šī gada izstāde apliecina, ka latvieši joprojām lasa.

Tā koncepcija, ka izstāde notiek vienlaicīgi ar izglītības izstādi, ir ļoti laba," sacīja Punka.

Šīs intervijas laikā Renāte Punka jau bija ceļā uz Boloņu, kur jaunnedēļ sāksies slavenais grāmatu tirgus. Tā grāmatu ilustratoru sadaļai pieteikumus bija atsūtījuši 4000 mākslinieki no visas pasaules, bet to 80 vidū, ko iekļāva izstādes katalogā, ir Anete Melece un Aleksandra Runde no Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti