Rīta Panorāma

Lielbritānija paplašina militāro misiju Austrumeiropā

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar RAKUS valdes locekli, ķirurģijas galveno speciālistu Asoc. prof. Haraldu Plaudi

"Mazais princis" atgriezies Francijā

Sent-Ekziperī «Mazā prinča» manuskripts uz laiku atgriezies Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Antuāna de Sent-Ekziperī "Mazā prinča" manuskripts uz laiku atgriezies savā dzimtenē Francijā. Vienu no slavenākajām 20. gadsimta franču grāmatām no 17. februāra izstādīs Parīzes dekoratīvās mākslas muzejā.

"Man, protams, bija jābūt Mazā Prinča somai. Tas ir ļoti aizkustinoši, jo pirmo reizi oriģinālie zīmējumi un manuskripts tiks izstādīts Francijā un Eiropā," sacīja Sent-Ekziperī brāļadēls Tomass Rivjērs.

Manuskriptu Francijā no ASV pilsētas Ņujorkas nogādāja ar kompānijas "Air France" lidmašīnu, un piloti atzinās, ka lasījuši bijušā lidotāja darbus, un tie ietekmējuši profesijas izvēli.

Tomēr lielākai daļai lasītāju aizkustinošā pasaka galvenokārt saistās ar domu, ka cilvēkiem jābūt atbildīgiem par tiem, kurus pieradina.

Grāmata sarakstīta 1942. gadā Ņujorkā, īsi pirms Sent-Ekziperī devās uz Ziemeļāfriku cīnīties par savas dzimtenes brīvību. 35 manuskripta lappuses nonāca draudzenes Silvijas Hamiltones rīcībā, kura 1968. gadā to pārdeva Morgana bibliotēkai un muzejam.

Pats rakstnieks 1944. gada 31. jūlijā devās izlūkošanas lidojumā uz Ronas upes ieleju un neatgriezās no misijas. 2000. gadā Vidusjūrā netālu no Marseļas atrada viņa lidmašīnas atliekas, taču bojāejas iemesls nav noskaidrots. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti