Romantisks piedzīvojumu romāns jauniešiem – Elizabetes Eglītes «Tikšanās laikā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" nācis klajā mūsdienīgs latviešu romāns jauniešiem - Elizabetes Eglītes "Tikšanās laikā".

Apgādā jau vairākus gadus pēc kārtas notiek literārais konkurss par labāko oriģināldarbu bērniem un jauniešiem – šis konkurss devis iespēju izdot grāmatas gan pieredzējušiem literātiem, gan debitantiem. 2012. gada konkursā žūrijas uzmanību piesaistīja biezs manuskripts ar neparasti intriģējošu sižetu.

“Lasot šo romānu, bieži aizrāvos un aizmirsu, ka lasu konkursa darbu, nevis veikalā pirktu grāmatu,”  atklāj viena no žūrijas vērtētājām – jaunā rakstniece Laura Dreiže. Savukārt žurnāliste Liega Piešiņa atzīst: “Ar nepacietību gaidīju atrisinājumu. Aizraujoši.” Bet cita vērtētāja, 16 gadus vecā Anna, raksta: “Man ļoti patika grāmatas sižets, jo tas bija tieši par manu vecumu.” Šis romāns ar nosaukumu “Tikšanās laikā” ieguva veicināšanas prēmiju; nu tas ir iznācis grāmatas formātā un pieejams arī lasītājiem.

Romāna darbība notiek mūsdienās un tepat Latvijā – Krustpilī. Uzsākot mācības desmitajā klasē, sešpadsmitgadīgajai Eleonorai (sauktai par Noru) viss ir jauns: jauna skola, jauni draugi, jauna iemīlēšanās... Tikai pastaigu vieta – Krustpils baznīcas laukums – paliek tā pati vecā. Tieši tur viņa pirmoreiz ierauga noslēpumaino svešinieku. Svešinieku, kurš nejauši iekļūst Eleonoras uzņemtā fotogrāfijā. Svešinieku, kurš negaisā sēž uz baznīcas sētas, lietus neskarts. Kurš runā un ģērbjas vecmodīgāk par citiem jauniešiem un šķietami nekad nepamet baznīcas teritoriju...

Drīz vien tikšanās ar savādo puisi kļūst par Eleonoras pastaigu neatņemamu sastāvdaļu un gaismas stariņu sarežģītajās attiecībās ar skolasbiedriem. Tomēr viņa nespēj ne iedomāties, cik tālu jaunā draudzība viņu aizvedīs – un kāda būs tās cena... Puisis, vārdā Niks, aizved Noru uz savām mājām, taču to, kur tās faktiski atrodas un kas patiesībā ir Niks, līdz zināmam brīdim nevar iztēloties ne Nora, ne lasītājs. Piedzīvojumi seko cits citam... bet ar ko šī savādā dēka beigsies?

Romāna autore Elizabete Eglīte studē valodas un interesējas par saskarsmes psiholoģiju, brīvajā laikā aizraujas ar teātri, šausmu filmām un fantāzijas grāmatām, iedvesmu rakstīšanai smeļas mistikā un vēsturiskos faktos. “Tikšanās laikā”  ir autores pirmais romāns, kas noteikti valdzinās gan skolas vecuma jauniešus, gan visus, kurus saista piedzīvojumi un romantika.

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti