Romāna «Leons un Luīze» autors Alekss Kapī ieradīsies Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pavisam nesen Silvijas Brices iztulkots, pie latviešu lasītājiem devies šveiciešu rakstnieka Aleksa Kapī romāns “Leons un Luīze”. Ceturtdien, 8.decembrī, grāmatas autors viesosies Rīgā.

8. decembrī plkst. 17.00 Zvaigznes pagrabiņā Rīgā, K. Valdemāra ielā 6 (ieeja no grāmatnīcas) būs iespēja satikties ar rakstnieku Kapī un tulkotāju Silviju Brici, lai paklausītos viņu sarunā, uzdotu jautājumus un papildinātu savu grāmatas eksemplāru ar autogrāfu. Pasākumu vadīs Šveices vēstniecības pārstāve Dominika Pettera kundze.

Romāns “Leons un Luīze” ir smeldzīgi dzīvespriecīgs vēstījums par mīlestību, pienākumiem un pārpratumiem, kas uz mūžu izšķir un uz tikpat ilgu laiku savieno divus cilvēkus. Pirmā pasaules kara laikā Atlantijas krastā iemīlas divi jauni cilvēki, taču abus izšķir uzlidojums. Leons un Luīze ir pilnīgi pārliecināti, ka otrs gājis bojā. Leons apprecas, bet temperamentīgā un neatkarīgā Luīze turpina caur dzīvi soļot viena – līdz 1928.gadā abi nejauši ierauga viens otru pa metro vilciena logu... Viņu mīlasstāsts ilgst 68 gadus, teju vai veselu cilvēka mūžu, un beidzas tikai ar Leona bēru ceremoniju Notre-Dame katedrālē Parīzē.

Alekss Kapī (1961) ir dzimis Normandijā, tagad dzīvo Oltenā (Šveicē). 1994. gadā viņš publicēja savu pirmo stāstu krājumu “Šis nolādētais smaguma spēks”, kuram sekojušas vēl 10 grāmatas – stāsti, romāni un reportāžas par vēsturi. Romāns “Leons un Luīze” (2011) ir guvis lasītāju simpātijas visā pasaulē.

“No visiem mīlas pāriem - gan laimīgiem, gan nelaimīgiem, ko literatūra jebkad likusi mums pie sirds -, Leons un Luīze ir viens no oriģinālākajiem un pārliecinošākajiem paraugiem,” par grāmatu raksta "Süddeutsche Zeitung".

“Šim romānam, pilnam klusas elegances, ir viens no skaistākajiem nobeigumiem visā jaunākajā literatūras vēsturē,” raksta "Frankfurter Rundschau".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti