Romāna «Dvēseļu putenis» lasījumi – tagad arī podkāstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmo reizi atšķirt vai kārtējo reizi pārlasīt nozīmīgo Aleksandra Grīna romānu “Dvēseļu putenis” iespējams arī podkāstā. Deviņās daļās kopā ar klausītājiem aktieris Raimonds Celms – Edgara Vanaga lomas atveidotājs filmā “Dvēseļu putenis” – lasa romāna fragmentus, kurus izvēlējies un sakārtojis filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Deviņas “Dvēseļu puteņa” lasījumu daļas pieejamas lietotnēs “Apple Podcasts” un “Google Podcasts”, kā arī Latvijas Radio mājaslapā.

“Romāna "Dvēseļu putenis” galvenā vērtība ir gan tā poētisms, gan precīzais dokumentālisms. Grīns bija strēlnieks, un romāns ir vēsturiska liecība, lai saprastu, cik mūsu valsts ir dārga dāvana, kas pasniegta tieši mums. Mēs nekad nespēsim aptvert to, kam izgāja cauri strēlnieki, lai mēs šodien būtu te. Bet es ceru, ka ar filmas noskatīšanos mēs vismaz pieskarsimies šai sajūtai.

Filma ir tikai daļa no pieredzes, ko spēj atnest grāmata,”

uzsver filmas „Dvēseļu putenis” režisors Dzintars Dreibergs.

Aleksandra Grīna romāna "Dvēseļu putenis" fragmentus ielasījis aktieris Raimonds Celms – Edgara Vanaga lomas atveidotājs filmā "Dvēseļu putenis”. Romāna fragmentus izvēlējies un sakārtojis Dzintars Dreibergs – filmas režisors. Romāna lasījumos skan Lolitas Ritmanes mūzika. Radio ieraksta skaņu režisors Ivo Tauriņš. Režisore un producente Māra Eglīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti