Kultūras ziņas

Rīgā atklāj jaunu laikmetīgās mākslas telpu

Kultūras ziņas

Filmu par Pēteri Vasku rādīs Prāgā

Roaldam Dobrovenskim – 80

Roaldam Dobrovenskim – 80

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

2.septembrī 80. dzimšanas dienu svin rakstnieks, tulkotājs, publicists, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis un Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Roalds Dobrovenskis.

Dobrovenska zināmākais veikums ir “Rainis un viņa brāļi” (izdevniecība "Karogs"), kuru joprojām, vairāk nekā 15 gadus pēc pirmpublikācijas, uzskata par spilgtāko un oriģinālāko Raiņa personības cilvēciskajai šķautnei veltīto darbu.

Kaut arī dzimis Krievijā, kopš 1975. gada Roalds Dobrovenskis dzīvo Latvijā. Viņš bija viens no trim pirmajiem ļaudīm, kuriem 1995. gadā piešķīra Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem.

Roalds Dobrovenskis ir patiess Latvijas patriots, turklāt vērts ieklausīties viņa vārdos: “Patriotisms ir nevis hroniska naida, bet mīlestības veids. Patriots nav tas, kurš meklē un veido savai tautai jaunus un jaunus ienaidniekus. Īstens patriots vervē savai dzimtenei draugus.”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Roalda Dobrovenska 80. jubilejas svinības, kas iecerētas kā literārais vakars, notiks pēc divām nedēļām - 16. septembrī Ikšķiles kultūras namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti