Rinkēvičs Tallinā pasniedz Valodu balvu tulkotājai Līvijai Vītolai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

12. maijā Tallinā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru pasniedza Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvu tulkotājai Līvijai Vītolai, lsm.lv pavēstīja Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Balvai Līvija Vītola tika nominēta par Astrīdas Ivaskas dzejas krājuma “Jūras acis” un Valentīna Jākobsona stāstu krājuma “Brokastis pusnaktī” tulkojumu. Abi darbi liecina par tulkotājas izcilo prasmi latviešu literātu darbu noskaņas atveidot igauņu valodā.

“Šī Valodu balva ir labs veids, kā popularizēt ne tikai latviešu un igauņu valodu, bet arī praktisks ieguldījums abu valstu kultūras sadarbības stiprināšanā,” Valodu balvas pasniegšanas ceremonijā akcentēja E. Rinkēvičs.

Līvijas Vītolas tulkoto darbu vidū ir arī citu latviešu dzejnieku darbu tulkojumi igauņu valodā.

Valodu balvas mērķis ir popularizēt latviešu un igauņu valodas apguvi, lietošanu un popularizēt abu valstu literatūru. Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balva šogad tiks pasniegta astoto reizi. Saskaņā ar Valodu balvas konkursa nolikumu balvas pasniegšanu katru gadu pārmaiņus rīko Latvija un Igaunija.

Balvas fondu 3000 eiro apmērā vienādās daļās veido Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ieguldījums. Iepriekšējos gados balvu saņēmuši Maima Grīnberga, Guntars Godiņš, Kalevs Kalkuns, Marguss Konnula ar pseidonīmu Contra, kā arī Valts Ernštreits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti