Kultūras rondo

Latvijas dalība Frankfurtes grāmatu tirgū. Vēlme būt viesu valsts statusā

Kultūras rondo

"Līvu sasaukšanās" - kora "Anima" kopā ar domubiedriem veidots koncerts

Nedēļās nogalē norisināsies Rīgas Grāmatu svētki

Rīgas Grāmatu svētki pirmo reizi notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija jau 21. reizi organizē Rīgas Grāmatu svētkus, kas šogad pirmo reizi notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Svētki notiks 25. un 26. oktobrī.

"Jaunu desmitgadi iesāksim ar jaunu vietu. Kaut kādā ziņā likumsakarīgi, jo grāmatas, bibliotēka sader kopā. Esam ļoti priecīgi, ka ir iespēja izmēģināt jauno vietu. Cerams, ka arī apmeklētāji varēs mainīt savu maršrutu un pievienoties mums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piektdien un sestdien," uz svētkiem Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" aicina Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore Līva Ostupe.

Lasītājus gaidīs 30 aktīvākie Latvijas izdevēji.

"Jaunā vieta izdevējiem ir papildu motivācija vairāk gatavoties un aicināt apmeklētājus. Iespējams, arī jauni cilvēki, kuri Kongresu namu nesaistīja ar grāmatām, bet ar bibliotēku saista, atnāks uz grāmatu svētkiem un būs vēl cita auditorija līdztekus esošajai," uzskata Ostupe.

Grāmatu svētki ir iespēja iegādāties interesantas grāmatas, satikt iemīļotus autorus, kā arī uzzināt par jaunākajām izdevumiem. Darbosies arī "grāmatu maiņas galds", kur izlasītās grāmatas varēs apmainīt pret kādu citu.

Grāmatu svētki nav iedomājami bez kultūras programmas, kurā izdevēji aicina tikties ar autoriem. Ostupe atzīst, ka kultūras programma šogad iepriecina, jo "ir dažādas grāmatas dažādām gaumēm".

Viņa min, ka atvēršanas svētki gaidāmi Ingrīdas Burānes pētījumam par Kārli Zemdegu, kas ir pirmais šāda mēroga darbs par izcilo mākslinieku. Dzejnieka Aivara Neibarta 80 gadu jubilejai par godu apgāds "Pētergailis" izdevis grāmatu “Zum, zum, dzejniek! Aivars Neibarts". Būs arī detektīvu atvēršana – Daces Judinas jaunā detektīvromāna “Cietāks par dimantu” atklāšana ar muzikālu pasākumu. Varēs iepazīt Zanes Zustas grāmatu “Aiz durvīm”, ko Ostupe raksturo kā psihoterapijas anatomiju. Viņa ir gandarīta, ka latviešu autore pievērsusies šādai tēmai.

Plašo Grāmatu svētku pasākumu programmu var iepazīt internetā.

Līdzās dažādu grāmatu atvēršanas pasākumiem 25. oktobrī LNB piedāvās kuratores ekskursiju pastāvīgajā ekspozīcijā "Grāmata Latvijā" un kuratores ekskursiju LNB simtgades izstādē "Neredzamā bibliotēka". Bet 26. oktobrī LNB aicina uz ekskursijām pa LNB ēku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti