Rīgā viesosies grāmatas «Totālais skurbums: Narkotikas Trešajā reihā» autors Normans Olers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā viesosies vācu rakstnieks, vēsturiskā bestsellera "Totālais skurbums: Narkotikas Trešajā reihā" ("Der totale Rausch: Drogen im Dritten Reich") autors Normans Olers (Norman Ohler). Grāmatā pētīta narkotiku lietošana Ādolfa Hitlera un viņa līdzgaitnieku vidū, kā arī šo vielu ietekme uz nacistiskās Vācijas militārajiem panākumiem, medijus informē izdevniecības “Helios” pārstāvji Latvijā.

Tikšanās un saruna ar Normanu Oleru norisināsies "Latvijas Grāmatu izstādes 2020" laikā – 29. februārī starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Sarunu vadīs tulkotāja un mediju analītiķe Krista Strode. Pasākums būs angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Narkotiku izplatība Trešajā reihā ir līdz šim maz aktualizēts temats.

Grāmatā Olers mēģina rast atbildes uz jautājumu, kas tolaik "plūdis" pie varas esošo cilvēku "vēnās".

Rakstot "Totālo skurbumu", viņš strādājis ar pētnieku pagaidām vēl reti izmantotiem materiāliem, tikās ar karu pārcietušajiem laikmeta lieciniekiem, kā arī militārajiem vēsturniekiem un medicīnas ekspertiem. Pateicoties rūpīgajam izpētes procesam, "Totālais skurbums" vienlaikus ir gan aizraujoša un trillerim līdzīga, gan patiesiem faktiem piesātināta grāmata. Par Normana Olera darbu atzinīgi izteicies arī viens no Vācijas vadošajiem vēsturniekiem un grāmatas pēcvārda autors Hanss Momzens (Hans Mommsen): "Šī grāmata mainīs vēstures kopainu!"

Savukārt grāmatas zinātniskais konsultants Latvijā – Latvijas Universitātes docents, Dr. hist. Jānis Ķeruss – par "Totālo skurbumu" saka:

"Normans Olers ir pievērsies līdz šim maz pētītam Otrā pasaules kara vēstures aspektam Vācijā.

Aizraujošā stāstā viņš parāda, ka Trešā reiha vēstures būtiska sastāvdaļa bija narkotisko vielu plašā izplatība armijā, sabiedrībā un pat augstākajā politiskajā vadībā.

Šī grāmata uzskatāma par mēģinājumu sniegt visaptverošu, uz faktiem balstītu skaidrojumu par to, kāda loma uz Vācijas sākotnējiem militārajiem panākumiem un vēlākajām neveiksmēm Otrā pasaules kara laikā bija šo vielu lietošanai."

Grāmatu "Totālais skurbums: Narkotikas Trešajā reihā" Latvijā klajā laidusi izdevniecība "Helios". "Helios" ir Igaunijas izdevniecības "Helios kirjastus OÜ" meitas uzņēmums Latvijā. Igaunijā izdevniecība darbojas jau vairāk nekā desmit gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti