Kultūras ziņas

Latviska līdz kaula smadzenēm un iemīlējusies Gruzijā

Kultūras ziņas

No seifa izņemti Lāčplēša kara ordeņi

Iznācis jauns zviedru kriminālromāns

Rīgā viesojas zviedru rakstnieks Anderss de la Mote

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Zviedru rakstnieks Anderss de la Mote, ar kura daiļradi latviešu lasītāji šoruden jau paspējuši iepazīties, sava jaunākā romāna “MemoRandom” latviešu tulkojuma iznākšanu ieradies nosvinēt Rīgā.

Bijušais policists un IT speciālists, tagad pasaulē pazīstams kriminālromānu autors Anderss de la Mote īpaši pievēršas virtuālajai videi, caur kuru viņa radītie varoņi veic teju neiedomājamas darbības. Pirms kļūt par profesionālu rakstnieku, Anderss strādāja par drošības speciālistu vienā no pasaulē lielākajiem IT uzņēmumiem. Jaunākajā, nupat izdotajā grāmatā “MemoRandom” autors pievēršas cilvēka atmiņas pētīšanai.

“Mana jaunā grāmata galvenokārt ir aizraujošs un intriģējošs stāsts, tai, protams, ir arī dziļāks skatupunkts. Mani interesē cilvēka atmiņa, kā tā darbojas; piemēram, es atceros, ka bērnībā tapetes manā istabā bija zilas, bet mamma apgalvo, ka zaļas, - mani interesē, kā darbojas cilvēka atmiņas un atcerēšanās process,” stāsta rakstnieks.

“Smadzenes mūs pastāvīgi māna. Krāsas, piemēram, tās patiesībā nemaz nepastāv, tās ir tikai mūsu acu un smadzeņu interpretācija un, piemēram, kinofilma - mums tiek rādīti skrejoši kadri, bet mūsu smadzenes tās uztver kā vienotu veselumu,” skaidro de la Mote. “Smadzenes mūs māna, lai padarītu mūsu pasauli saprotamu, mani interesē, kā un ar kādiemlīdzekļiem ir iespējams mainīt kāda cilvēka pasaules uztveri un atmiņu vai uzskatus, izmantojot noteiktus vārdus vai frāzes."

Andersa de la Motes rakstības stils atšķiras no ikviena citiem šobrīd rakstošiem trilleru autoriem. Autors raksta viegli uztveramā valodā un ar tikai sev raksturīgu, mazliet melnu humora izjūtu. Par spriedzes triloģiju [geim] autors apbalvots ar Zviedrijas Detektīvromānu rakstnieku akadēmijas debitantu balvu, un tā izdota jau 29 valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti