Kultūras ziņas

Piedāvās izglītību internetā

Kultūras ziņas

Vai Ziemassvētku koncertiem baznīcās ir jābūt par maksu?

Sīriešu dzejnieks Rīgā

Rīgā viesojas sīriešu dzejnieks Lukmāns Dērkī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šonedēļ Rīgā viesojas sīriešu dzejnieks Lukmāns Dērkī. Viņš reizēm ir arī aktieris, reizēm scenārists vai režisors, dažbrīd provokators. Viņš spējis palikt ārpus oficiālās atzinības un līdzdalības Sīrijas režīma pasākumos. Kara dēļ Lukmāns Dērkī pametis Damasku un ar ģimeni dzīvo trimdā Turcijā.

Dzejnieku Lukmānu Dērkī uz Latviju atvedusi mīlestība, bet viņš uz Latviju grib atvest paša radītu fenomenu – dzejas vakarus. Tagad viņš pēta Rīgu, meklēdams vietu, kur nākamruden sarīkot ko līdzīgu.

Lukmāna rīkotie dzejas vakari piecu gadu garumā Damaskas krodziņā pulcēja cilvēku simtus katru nedēļu, bet sākoties revolūcijai vara vairs nepieļāva brīvdomātāju pulcēšanos.

„Facebook" tagad ir būtisks rīks Lukmāna ikdienas saziņā gan ar trimdā dzīvojošajiem, gan ar Sīrijā palikušajiem. Vēl pirms kara dzejnieks katru dienu avīzes slejā dalījās savos ikdienas novērojumos, šie stāsti joprojām aktuāli un tāpēc tie pārvērsti audio failos.

Piektdienas, 13.decembra, vakarā pulksten 19 Lukmāns Dērkī būs sastopams Kaņepes kultūras centrā, kur runās par to, kāda bija Sīrija un viņš pats pirms revolūcijas un kas noticis tagad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti