Kultūras ziņas

"Meli meklē meli" – skatu spēle vienā cēlienā

Kultūras ziņas

Japāņu Kabuki un debesjuma plašumi

Grāmatniecības ražas svētki

Rīgā svin grāmatniecības ražas svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trīs dienas Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē, iespējams satikt rakstniekus, pieredzēt jaunu grāmatu atvēršanas svētkus un nopirkt vai iemainīt jaunu lasāmvielu. Tas viss pateicoties “Latvijas Grāmatu izstādei” – ikgadējiem grāmatniecības ražas svētkiem.

Šķiet, Ķīpsalas izstāžu hallē šajās dienās iespējams it viss – iespējams palasīt senas un arī nupat iznākušās grāmatas, apskatīt konkursa “Zelta ābele” labākās grāmatas, spēlēt galda spēles un satikt rakstniekus.

Rakstnieks, izstādes apmeklētājs Ēriks Hānbergs stāsta:

“Vienmēr šajās izstādēs tiekos ar kolēģiem, otrkārt – uzzinu, ko kurš pauž publiskajā telpā, un, treškārt, tas ir notikums ne tikai grāmatniecībā, bet visā Latvijas kultūras dzīvē. Un tas ir pats galvenais.”

Tikmēr apmeklētājs Andrejs izstādē viesojas otro gadu. Viņš atzīmē: “Kas man ļoti patīk, ir tas, ka šeit ir grāmatas par zemāku cenu. Esmu students un ikdienā nevaru tik daudz grāmatu  iegādāties, cik varu izlasīt.”

Arī “Harija Potera” faniem ir savs stends. “Rukšpumpas raganības un burvestību skolas” direktore Miranda Miksūra (Lolita Osipova) skaidro: “Jā, šeit nāk “Harija Potera” fani. Protams, tie, kurus interesē grāmatas un arī ne tikai grāmatas, jo Latvijā “Harija Potera” fani var atbraukt arī uz nometni, kas tiek rīkota jau 16 gadus – mūsu fani ir izauguši, un nu nāk jaunā paaudze. Šeit, ja kāds vēlas iejusties Dumidora lomā, var apstāties aiz pūces pults un pamēģināt arī briesmonīgo briesmoņu grāmatu pielabināt.”

Izstādē iekārtots arī grāmatu maiņas punkts, kam Rīgas Centrālā bibliotēka esot sagatavojusi sākumkapitālu – teju 5000 grāmatu.

Apskatāmas fotogrāfa, grāmatu izdevēja Romvalda Salceviča seno karšu kopijas, un turpat kaimiņos apmeklētāji aicināti ko vairāk uzzināt par spēlēm, ar kuru palīdzību aizraujošā veidā apgūt, piemēram, matemātiku.

Rakstnieki, tulkotāji, izdevēji, ražotāji, lasītāji Ķīpsalas izstāžu hallē būs satiekami līdz svētdienai. Kopumā izstādē piedalās vairāk nekā 100 uzņēmumu no astoņām valstīm, un iepazīsties ar grāmatniecības ražu apmeklētājiem piedāvā 46 Latvijas grāmatizdevēji. Trīs dienās iecerēti 100 kultūras pasākumi, un būs iespēja satikt vismaz 130 pašmāju un ārvalstu autorus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti