Rīgā notiks starptautisks dzejas festivāls «Dzejnieka asinis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien, 29.augustā, Rīgā, Kaņepes kultūras centrā norisināsies starptautisks dzejas festivāls "Dzejnieka asinis", kurā piedalīsies dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Somijas.

Festivāls "Dzejnieka asinis" tiks atklāts plkst. 18 ar dzejas lasījumiem, kuros piedalīsies latviešu dzejnieki Edvīns Raups, Sergejs Timofejevs, Jānis Rokpelnis, Toms Treibergs, Ivars Šteinbergs, kā arī dzejnieki no ārzemēm: Igors Kotjuhs (Igaunija), Hamdams Zakirovs (Somija/ Uzbekistāna), Pēterburgu pārstāvēs Nastja Denisova un Vadims Keiļins, no Maskavas viesosies Andrejs Čerkasovs, Jekaterina Sokolova un Anna Tolkačova.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu pasākuma otrajā daļā plkst. 21 uzstāsies Latvijas akadēmiskais komponists Platons Buravickis, pašmāju dzejnieks Eriks Naivo un dzejniece un video māksliniece no Pēterburgas Nastja Denisova. Krievu dzejnieks un skaņu mākslinieks Vadims Kejlins piedāvās skatītājiem skaņu mākslas un dzejas performanci. Edgars Rubenis (grupas "Mona De Bo" dalībnieks) un dzejniece un skaņu māksliniece Jeļena Glazova piedāvās improvizēto skaņu mākslas un dzejas priekšnesumu.

Mediju mākslinieks un dzejnieks Andrejs Čerkasovs no Maskavas prezentēs savus multimediālos darbus. Būs skatāmi speciāli festivālam veidoti Pēterburgas dzejnieces Nastjas Denisovas video darbi. Edvīns Raups īpaši festivālam ir atdzejojis krievu dzejnieku darbus.

Starptautiskā dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pirmie pasākumi šogad notika maijā. Festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumus tiek plānots rīkot vairākkārt gada laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti