Rīgā ar lasījumu uzstāsies vācu rakstnieks Leonhards F. Zeidls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vācu rakstnieks Leonhards F. Zeidls (Leonhard F. Seidl) šā gada februārī uzturas Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā un strādā pie savas jaunās grāmatas. 27. februārī rakstnieks viesosies Gētes institūtā Rīgā un lasīs fragmentus no sava kriminālromāna “Frontes”, kā arī sarunāsies ar radio žurnālisti Ingvildu Strautmani, medijus informē Gētes institūta pārstāvji.

Kriminālromānā “Frontes” Leonhards F. Zeidls pievēršas tādām aktuālām tēmām kā rasisms un fanātisms baiļu pārņemtā sabiedrībā un drosme stāties tam pretī. Romāna “Frontes“ pamatā ir patiesi notikumi, kas saistīti ar trīskāršu policistu slepkavību Augšbavārijā 1988. gadā un izraisīja ksenofobijas uzliesmojuma vilni.

Visus ar šo krimināllietu saistītos dokumentus Erdingas pašvaldības pārvalde tur aiz atslēgas līdz pat šai dienai.

Romāna stāstīts par kurdu ārsti Roju Ezenu, kura ir priekšzīmīgi integrējusies Augšbavārijas mazpilsētā Aufingā. Taču tad bosnietis Aijubs Zlatans, kurš kā bērns izbēdzis no Srebrenicas slaktiņa, policijas apsardzes telpā nošauj trīs policistus – un pasaudzē telpā esošo Roju. Viss izskatās pēc grupējuma “Islāma valsts” uzbrukuma. Roja tiek turēta aizdomās kā līdzzinātāja, viņa pazaudē pacientus, vīru un draugus. Pie vecvecākiem, fanātiskiem “reiha pilsoņiem”, uzaugušais Markuss Keilhofers grib atriebties musulmaņiem par asinspirti. Kad viņš apbruņojies dodas iekšā mošejā, viņam ceļā nostājas Roja.

1976. gadā Minhenē dzimušais Leonhards F. Zeidls ir rakstnieks un sociālais darbinieks. Viņš saņēmis virkni apbalvojumu un stipendiju. Pašlaik autors dzīvo Firtē un strādā kā radošās rakstīšanas pasniedzējs un rakstnieks.

Lasījums ir daļa no projekta “Atrasts tulkojumā”. Papildu informācija par projektu pieejama Gētes institūta mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti