Dienas ziņas

Monoizrāde ar S.Kļaviņu - "Lakstīgalu māja"

Dienas ziņas

Renovēta Madonas dzemdību nodaļa

Rakstniekam Mārtiņam Kalndruvam - 100

Rakstnieka Kalndruvas simto jubileju atzīmē viņa dzimtajā Īvandē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rakstniekam Mārtiņam Kalndruvam, kurš savā daiļradē daudz aprakstījis savas dzimtās puses Īvandes pagasta apkaimi un ļaudis, pēc mēneša tiks atzīmēta 100. jubileja. Lai savu novadnieku celtu godā, Kuldīgas novada biedrība „Kursas raksti” izveidojusi vizuālu rakstnieka dzīves un daiļrades apkopojumu, kā arī rīkoja atmiņu pēcpusdienu.

Kalndruva aiz sevis atstājis  stāstu krājumus, pasakas bērniem, tulkotus Čārlza Dikensa darbus. Par savu dzimto vietu rakstnieks teicis - "Mans dzimtais apvidus ir visskaistākais latviešu zemē un - ne mirkli nešaubos teikt – visā plašajā pasaulē!"

"Viņš rakstīja par visu, kas bija apkārt, par cilvēkiem, kur aizgājis, ko novērojis, atainoja musu dzīvi, mūsu bērnu dzīvi (..)," savu tēvu atminas Mārīte Strūģe.

Lai simtās jubilejas gadā sava novadnieka devumu latviešu literatūrā celtu gaismā, biedrība „Kursas raksti” sadarbībā ar rakstnieka tuviniekiem, novadniekiem izveidojuši viņa ieguldījuma vizuālu apkopojumu. Tas tapis, braukājot pa vietām, kur rakstnieks dzīvojis, un sarunājoties ar turienes ļaudīm.

"Ir grūti nošķirt no rakstnieka Kalndruvas cilvēku Kalndruvu. Man liekas, ka galvenais vēstījums gan autobiogrāfiskajos, gan arī daiļdarbos ir tas, ka katrs cilvēks ir vērtība, uzmanības vērts, katram ir savi plusi un mīnusi," norāda idejas autore Mārīte Milzere.

Dažādi atmiņu pasākumi, veltīti Mārtiņa Kalndruvas jubilejai, notiks arī Īvandes pagastā un Ventspilī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti