Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz pastaigu «Billes Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rakstniecības un mūzikas muzejs organizē atkārtotu literāro pastaigu “Billes Rīga” 30. jūnijā pulksten 12.00.

“Billes Rīga” ir ekskursija-nodarbība, kuras laikā dalībnieki iepazīst Grīziņkalnu, informēja Rakstniecības un mūzikas muzeja pārstāvji. Pastaiga pa šodienas ielām un parkiem, ar savas vienaudzes Billes acīm ieraugot arī pagājušā gadsimta 30. gadu strādnieku rajonu, kuru bērnības atmiņās aprakstījusi Vizma Belševica.

Nodarbība ir iespēja ceļot laikā un salīdzināt savu bērnību 21. gadsimta sākumā ar strādnieku meitas Billes bērnības pieredzi pirms astoņdesmit gadiem. Vienlaikus šis piedzīvojums ļaus arī skolēniem atraktīvā veidā apgūt mācību vielu.

Pastaigas  dalībnieku pulcēšanās vieta ir 1905. gada piemineklis Grīziņkalna parkā. Vēlams ierasties vismaz 15 minūtes pirms pasākuma. Pastaigas ilgums – aptuveni 1,5 h. Dalībnieku skaits ierobežots (līdz 20), tāpēc vēlams pieteikties laicīgi.

Dalības maksa pasākumā – 3 EUR. Norēķināties var iepriekš Rakstniecības un mūzikas muzeja pagaidu telpās Tērbatas ielā 75, lasītavā (darba laiks 9.00–16.30,  čeks darbosies kā biļete). Ir iespēja samaksāt arī pasākuma dienā, bet tad čeku varēs iegūt vēlāk. Grupām (līdz 20 cilvēkiem) ir iespēja pieteikties pastaigai individuāli, vienojoties par datumu e-pastā [email protected].

Pasākuma laikā fotografētie materiāli tiks publicēti muzeja mājaslapā. Paziņojums par fotografēšanu un filmēšanu pasākuma laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti