Kultūras ziņas

Top multimediāla deju lielizrāde "Abas malas"

Kultūras ziņas

"Latvijas Radio kora" balsis pasaulē

Izdots Ingas Žoludes debijas romāna turpinājums

Rakstniece Inga Žolude: Dažreiz vajag arī mazliet paspēlēties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atgriežoties pie savas debijas romāna “Silta zeme” varoņiem, rakstniece Inga Žolude uzrakstījusi turpinājumu ar jaunu vēstījumu romānā “Materia botanica”. Kā atzīst viņa pati – rakstnieki bieži vien pārāk nopietni uztver savus tekstus un dažreiz vajag arī mazliet paspēlēties.

Pirms desmit gadiem aprakstītie tēli un notikumi rakstnieces tagadējā skatījumā ir ieguvuši jaunas atziņas. Doma turpināt sava debijas romāna “Siltā zeme” varoņu stāstu rakstniecei Ingai Žoludei brieda prātā jau sen.  Gandrīz pēc desmit gadu pārtraukuma klajā nācis pirmā romāna turpinājums  – “Materia botanica”, kas izdevniecībā “Dienas Grāmata” nācis klajā vienā grāmatā  ar romānu “Siltā zeme”.

Tas bija daudz grūtāk, nekā es biju iedomājusies, jo tiešām -šie desmit gadi! Bija ļoti grūti tikt atpakaļ tajās sajūtās un tajos varoņos, jo pa desmit gadiem daudz kas ir mainījies. Gan mans rakstīšanas stils, gan vērtības, skatījums uz lietām,” atklāj rakstniece. ““Siltas zemes” pirmā daļa rada šo te pasauli, savā ziņā īpatnēju savā uzstādījumā. Varoņu iekšējo pasauli. Tad es domāju, ka otrajā daļā es vairāk meklēju atbildes uz šiem jautājumiem, kas tika uzdoti, uzstādīti pirmajā daļā.”

Inga Žolude romānā “Materia botanica” pievērsusies dabas tēlu pasaulei. Paralēli notikumiem, kas risinās stāstā, rakstniece turpina pirmā romāna stilu - ieskatīties galveno tēlu iekšējās pasaules dienasgrāmatu ierakstos.

“Mēs, rakstnieki, varbūt pārāk nopietni uztveram to savu arodu un savus tekstus. Dažreiz vajag arī mazliet paspēlēties. Es nesaku, ka jāraksta virspusēji, bet šeit bija tas spēles moments, un man pašai bija interesanti spēlēties,” neslēpj rakstniece.

Grāmatas literārais redaktors, rakstnieks Arvis Kolmanis par romānu izteicies - kādam lasītājam tas būs jauns un aizraujošs ceļojums, bet citam jau pieredzētā neparedzēts, negaidīts pavērsiens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti