Kultūras ziņas

Top miniseriāls "Ārčijs un Nellija"

Kultūras ziņas

Papildina nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu

Evitas Hofmanes debija – stāstu krājums "Durvis"

Rakstniece Evita Hofmane debitē ar stāstu krājumu «Durvis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izdevniecība “Latvijas mediji” klajā laidusi Evitas Hofmanes stāstu krājumu “Durvis”. Tā ir rakstnieces debija, kaut arī atsevišķi darbi ir bijuši publicēti literatūras žurnālos un Evita Hofmane jau nodēvēta par Ingas Žoludes, Janas Egles un Vladimira Kaijaka prozas mantinieci.

Evita Hofmane teic, ka grāmata lasītājam ir durvis uz pašu autori. Stāsti nākuši dabiski, un autore atzīst, ka rakstot esot arī raudājusi, jo daudzus no stāstiem rakstniece uztver ļoti personīgi.

Grāmatu “Durvis” Hofmane sauc par labu pieturas punktu: “Tas ir pašreiz tas, kas es esmu, tas, ko es varu, un tas, ko es varu iedot lasītājam.”

Pirmā publikācija Hofmanei bija 2018. gadā laikrakstā “Konteksts”. Autore ir apņēmības pilna turpināt rakstīt.

Rakstniece Inga Žolude rakstnieces veikumu raksturo: “Evita Hofmane mūs pieved biedējoši tuvu tām cilvēka izvēles robežām, pie kurām tik izmisīgi cenšamies nenokļūt. Pie šīm robežām vairs nevar būt remdens vai vienaldzīgs. Tā ir drosme atvērt durvis uz cilvēka tumsas dzīlēm un nenovērsties. Lasītājiem ir iespēja vērot, kā rīkojas cilvēks, kad ir iedzīts stūrī un bezizejā, kuras nosaukums ir – dzīve. Ar izkoptu eleganci un huligānisku uzdrošināšanos autore īstajos vārdos nosauc arī visu pārējo.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti