Kultūras ziņas

Spriedze un humors no Dānijas

Kultūras ziņas

LNO ēkai - 150

Sākušās Dzejas dienas

Rainis «Dzejas dienās» brauks ar velosipēdu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pagaidām gan Rainis joprojām sēž savā akmens krēslā, taču ir ziņas, ka šajās "Dzejas dienās" viņš no tā nokāps un galvenos dzejas tempļus apbraukās uz velosipēda!

„Mēs sanācām kopā, Dzejas dienu komanda, ar domu, kā Rainim patiktu Dzejas dienas?.. Mums likās, Rainis tomēr bija laikmetīgs savā laikā, un tā mana pirmā sajūta bija, ka Rainim patiktu! Līdz ar to, māksliniece viņu uzsēdināja uz velosipēda,” stāsta „Dzejas dienu” kuratore Inga Bodnarjuka, „un tas mūsu uzstādījums šogad bija – dzeja pilsētvidē, kā dzeja ar to sadzīvo.”

Raiņa gars noteikti bija iebraucis jau tikko notikušajos Marta Pujāta dzejoļu grāmatas iznākšanas svētkos un būs klāt šovakar Totaldobže mākslas centrā, kurā notiks dzejas un mūzikas performance „Mūsdienu skaņu celiņš”.

Rainim visekstrēmākais pasākums „Dzejas dienu” otrā pusē varētu likties reperu un dzejdaru sacīkstes, kas notiks Rakstniecības un mūzikas muzejā. Abu žanru pārstāvji vērtēti tiks atsevišķi.

Šis vienreiz gadā notiekošais pasākums ir svētki. Tāpat kā Ziemassvētkos nevienam nevar aizliegt justies ticīgākam kā citos gadalaikos, tad man ir prieks, ka „Dzejas dienu” laikā ausis uztver, acis saredz, un teksti top vairāk un lasīts tiek vairāk nekā citā gada laikā,” uzskata dzejniece un tulkotāja Ingmāra Balode.

Jau rīt klajā nāks piektais dzejas disks „Robežstūmējs”, un tā prezentācija notiks klubā Nabaklab, savukārt Esplanādē sāks darbosies iecienītais grāmatu apmaiņas punkts! Tepat Rīga 2014 kultūras vasarnīcā 11.septembrī norisināsies Dzejas dienu galvenais notikums – Latviešu dzejas maratons, kuru varēs tiešraidē skatīties lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti