Raiņa un Aspazijas mājā - muzikāla dzejas performance «Stīgas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešdienas, 12.aprīļa, vakarā Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā norisināsies muzikāla dzejas performance. Apmeklētāji varēs noskatīties performanci „Stīgas” rakstnieces Ingas Gailes un mūziķa Edgara Mākena izpildījumā.

Atskaņotā klaviermūzika izcels Ingas Gailes dzejas spilgtākos un asākos leņķus.

„Papildus būs arī vizuālais elements. Mēs rādīsim diopozitīvus. Tā būs unikāla abu mākslinieku kolekcija ar personīgām fotogrāfijām, kas tādā diopozitīva formā tiks projicētas uz sienas,'' stāsta Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Elvīra Bloma. ''Inga Gaile par šo performanci, par šo dzeju, ko viņa lasīs, ir teikusi, ka viņai šķiet - tur ir stāsts par personības piedzimšanu, atdzimšanu caur bēdām un paniku līdz spējai nostāvēt taisni un redzēt, ka pasaule ir skaista vieta. Tātad ļoti enerģiska, pozitīvi lādēta arī. Bet tajā pašā laikā skaudra un sāpīga dzeja. Un mūzika, tā būs dzīvā mūzika, klaviermūzika. Un abi mākslinieki saspēlēsies šādā veidā. Katrā ziņā es domāju, ka tas būs ļoti spēcīgs un iespaidīgs piedzīvojums.”

Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Elvīra Bloma
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Ingas Gailes un Edgara Mākena sadarbības projekts pastāv kopš 2013. gada, mākslinieki kopā uzstājušies Totaldobžē, Rīgas svētkos, kā arī festivālā  “Vadātājs” Lūznavas pieturā.

Raiņa un Aspazijas māja Rīgā, Baznīcas ielā 30, ir unikāls 19. gadsimta vēsturiskās apbūves piemineklis Rīgas centrā. Gan divstāvu nams ielas malā, gan sētas māja un nelielais iekšpagalms veido savdabīgu kultūrvēsturisku ansambli. Šai namā abi dzejnieki dzīvoja no 1926. gada 15. septembra, Rainis – līdz savai nāvei 1929. gada 12. septembrī, Aspazija – līdz 1933. gada pavasarim.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti