«Radio Naba» raidījumu «Bron-Hīts» vadīs dzejnieces Marija Luīze Meļķe un Lote Vilma Vītiņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 17. septembrī, pulksten 15.00 "Radio Naba" literatūrai veltītais raidījums "Bron-Hīts" atklās savu 20. sezonu un iepazīstinās ar jaunajām raidījuma vadītājām Mariju Luīzi Meļķi un Loti Vilmu Vītiņu, kas šajā sezonā uzņēmušās raidījuma vadīšanu.

Turpmāk jaunās raidījuma vadītājas Lote Vilma Vītiņa un Marija Luīze Meļķe aicina katru otro sestdienu klausīties sarunas par literatūru, valodu un ceturtdaļmūža krīzi. Gaidāmo viesu starpā ir dažādu paaudžu rakstnieki un citu kultūras nozaru pārstāvji, taču izskanēs arī lasījumi un pārdomas par literatūru no cilvēkiem, kas tikai sāk vai nemaz negrasās saistīt savu dzīvi ar šo sfēru. Tiks apskatīti un meklēti jauni savienojumi gan latviski rakstītā vārda tradīcijā, gan tā laikmetīgajās izpausmēs, pēc nepieciešamības apspriežot arī ārzemju literatūras darbus.

Lote Vilma Vītiņa ir ilustratore un dzejniece. Viņas zīmējumi sastopami visdažādākajos veidos un vietās, tajā skaitā pašas rakstītās grāmatās, bet tekstiem raksturīga intimitāte un lietu noklusēšana. Viņas pirmais dzejoļu krājums "Meitene" iznācis 2020. gadā, bet nesenākā grāmata jauniešiem "Ūdenstornis" – 2021. gadā.

Marija Luīze Meļķe ir dzejniece, aktrise un dramaturģijas studente, rakstījusi arī publicistiku un mazliet prozu. 2022. gadā izdots viņas debijas krājums "Nerealizēto potenciālu klubs". Zīmē iknedēļas karikatūras internetžurnālam "Satori" un, kad vien iespējams, pilnīgi neko nedara, varbūt vienīgi pastaigājas.

Raidījumam "Bron-Hīts" šī būs 20. sezona, šo gadu laikā raidījuma vadītāju lomās bijuši – Ingmāra Balode, Margita Zālīte, Māris Salējs, Artis Ostups, Arvis Viguls, Ronalds Briedis, Herta, Ivars Šteinbergs, Raimonds Ķirķis, Andrejs Vīksna, Lauris Veips, Signe Viška, Kaspars Zalāns, Edvards Kuks un citi. Pēdējo septiņu gadu arhīvs pieejams "Radio Naba" mājaslapā.

LR6 – LU "Radio Naba" ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. "Radio Naba" ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti