«Punctum» piedāvā jaunu literatūras festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot trešo pastāvēšanas gadu, literatūras un filosofijas interneta žurnāls „Punctum” no 22. līdz 26. maijam aicina uz pasākumu sēriju „Punctum festivāls. Iztēles ģeogrāfija”. „Punctum” jaunajā literatūras festivālā uzdos jautājumu par laikmetīgumu, sniedzot arī atbildes versiju – pārvērtēt un daudzveidīgi interpretēt vietas vai ainavas jēdzienu.

Savas versijas par laikmetīgā jēdzienu atklāšanas pasākumā „Kas ir laikmetīgais?” 22. maijā pulksten 18.30 Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā konferenču telpā piedāvās teorētiķi Ieva Astahovska, Ilva Skulte, Jānis Taurens, Kaspars Vanags un Artis Ostups. Pēc lasījumiem notiks filosofa Igora Gubenko moderēta diskusija par šo tēmu.

Bērnības atmiņu vietas iedvesmojušas prozaiķus Kristīni Želvi, Daci Vīganti, Andri Kuprišu un Haraldu Matuli radīt stāstus lasījumiem „Bērnības ainava”, kas norisināsies 24. maijā pulksten 18.30 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā. Pasākumu vadīs kultūras žurnālists Ivars Šteinbergs.

Jaunie dzejnieki Raimonds Ķirķis un Kirils Ēcis lielformāta dzejas darbā pievērsīsies urbānas identitātes tēmai, ko papildinās mākslinieku Marģera Zālīša un Marijas Luīzes Meļķes īpašā scenogrāfija un kustīgie attēli. Dzejas performance „Aglomerācija. Elēģija. Komentārs” notiks 25. maijā pulksten 19.00 lāzerpeintbola parkā „Laserdog” Preses namā.

Festivāla noslēgums būs poētisks ceļojums amerikāņu rakstnieka Viljama Berouza bezapziņas topogrāfijā. Prozas un mūzikas performancē „Nosapņotās pilsētas” 26. maijā pulksten 19.00 "Dirty Deal Teatro" Berouza sapņus lasīs Punctum galvenais redaktors, dzejnieks Artis Ostups, savukārt māksliniece Sabīne Moore atskaņos speciāli šim notikumam radītu mūziku.

Plānots, ka „Punctum” festivāls ik pavasari bagātinās Rīgas kultūras dzīvi, izceļot laikmetīgas literatūras tendences un aktuālus teorētiskus jautājumus. Jaunais festivāls turpinās pildīt žurnāla uzdevumu – ne tikai aptvert aktuālās tendences literatūrā un filosofijā, bet arī piedāvāt nebijušas interpretācijas un veicināt jaunu darbu tapšanu.

Pirmā festivāla tēma aicina iztēloties domāšanas ģeogrāfijas pieturas punktus. Pasākumu caurviju motīvs ir visdažādāko vietu – atmiņu, pilsētvides, nākotnes – daudzveidīgas interpretācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti