«Prozas lasījumu» konkursā pieci laureāti; festivāls norisināsies decembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Oktobrī tika izsludināts stāstu konkurss “Pandēmijas laika stāsti”, kurā piedalīties varēja jebkurš interesents. 2. novembrī izziņoti pieci konkursa laureāti: Elīna Smoļaka ar darbu “Kandidāti”, Džeina Šteinberga “Bērētava”, Dzintars Hmieļevskis “Pirmā Advente”, Sandra Dieziņa “Akmens sirds” un Digna Degtjarova “Purva bridēji”.

Kā norādīja "Prozas lasījumu" organizatori, jau otro gadu festivāls norisināsies pandēmijas apstākļos un, atbilstoši situācijai, atvērtā stāstu konkursa tēma šogad bija “Pandēmijas laika stāsti”. Konkursam stāstus iesniedza 20 autori, un žūrija izvēlējās piecus laureātus. Laureāti savus stāstus lasīs īpašā “Prozas lasījumu” pasākumā decembrī.

Žūrijas sastāvā bija rakstnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze, literatūrzinātnieks un kritiķis Arnis Koroševskis un filozofs, rakstnieks un publicists Ilmārs Šlāpins.

“2021. gada literatūras festivāla Prozas lasījumi rosinātais konkurss “Pandēmijas laika stāsti” pulcējis un vienojis pietiekami atšķirīgu skatījumu uz šo īpatnējo un pagaidām vēl joprojām neviennozīmīgi definējamo laiku. Stāstos savdabīgā veidā turpināta arī iepriekšējo gadu tradīcija – mēģinājums uzrakt un uzārdīt neērto un sāpīgo, vienlaikus nezaudējot spēju ironiski un, iespējams, skumji pasmaidīt par to. Vairāki autori izvēlējušies aprakstīt pandēmijas laiku, savukārt citu darbos tam atvēlēta fona funkcija, jo priekšplānā izcelti pārlaicīgi jautājumi un problēmas,” komentēja konkursa žūrijas pārstāvji.

Festivāls “Prozas lasījumi” norisinās kopš 1995. gada un ir kļuvis par noturīgu un gaidītu pasākumu Latvijas kultūras ainavā, un tā ietvaros ir iespēja redzēt un dzirdēt pašu svaigāko, aktuālāko, kas šobrīd top un nesen ir tapis Latvijas literatūrā. Kopš 2016. gada festivālu rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu.

Ikgadējais literatūras festivāls “Prozas lasījumi” šogad no 2.-12.decembrim norisināsies tiešsaistē un būs skatāms festivāla mājaslapā.

Pasākuma pilna programma tiks izziņota novembra vidū. Aktuālā informācija par festivāla “Prozas lasījumi” norisēm pieejama sociālās saziņas vietnē "Facebook" un mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti