Kultūras rondo

Mārtiņš Klišāns aicina un Latvijas Radio kora koncertu "Ziemeļu gaisma"

Kultūras rondo

Katrīna Gupalo laidusi klajā Imanta Kalniņa mūzikas albumu “7 skumjas zvaigznes”

Andris Akmentiņš iepazīstina ar fragmentu no romāna par Jāni Ezeriņu

«Prozas lasījumu» atbalsis: Andris Akmentiņš lasa fragmentu no darba par Jāni Ezeriņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Festivāls "Prozas lasījumi 2020" ir izskanējis, bet Latvijas Radio turpina festivālam veltīto lasījumu sēriju ar Andra Akmentiņa fragmentu no topošā biogrāfiskā romāna par Jāni Ezeriņu, pirms tā – autora pārdomas par viņa radošo procesu.

Vienā no Andra Akmentiņa novelēm autors rakstījis: “Katrā kaujā mēs atstājam daļu sevis.” Arī literāro darbu rakstīšana ir savā veidā sevis atstāšana. Andris Akmentiņš Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" raksturoja savu sajūtu par literārā darba un autora attiecībām: “Tur ir sarežģītas attiecības ar sevis ielikšanu. Es domāju, ka tā daļa, kas ir ielikta grāmatā, tā ir attaisnojama. Viņa nezūd, kā viss pārējais.”

Literārajā darbā atstātais nav pazudis, pēc Akmentiņa vārdiem, tas mazina bailes no tukšuma. Taču laiks jāvelta ne tikai grāmatām, bet arī ģimenei: “Man ir kaut kāds dzīves plāns, kuru es mēģinu izpildīt. Ir mazā programma, lielā programma. Tur ir ne tikai upurēšana bet arī pašaizsardzība, jo iedomājies, cik daudzās lietās es varu nepiedalīties. Ar lielu brīvības sajūtu nekarāties “Facebook” strīdos, triviāli runājot. Bet, protams, tajā brīdī, kad jāsāk dauzīties ar dēliem, tad arī grāmatas nedaudz atkāpjas.”

Andra Akmentiņa topošais biogrāfiskais romāns par rakstnieku Jāni Ezeriņu ir daļa no 2019. gadā aizsāktā prozas un literatūrzinātnes projekta “Es esmu...”.

Autora lasījumu klausieties audio pielikumā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti