«Prozas lasījumos» laurus plūc Pauls Bankovskis, Svens Kuzmins un Nils Sakss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

7.decembra vakarā ar pēdējiem lasījumiem, laureātu paziņošanu un apbalvošanu noslēdzās 19. literatūras festivāls "Prozas lasījumi 2014". Profesionālās žūrijas galvenās balvas šogad tika pasniegtas Paulam Bankovskim, Svenam Kuzminam un Nilam Saksam.

Festivālā "Prozas lasījumi" šogad profesionālās žūrijas galvenās balvas bija trīs. Ceļazīmi un dalību Birmingemas literatūras festivālā Lielbritānijā 2015.gada oktobrī sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Lielbritānijā un "Writing West Midlands" saņēma Pauls Bankovskis par "Prozas brokastīs" nolasīto stāstu "Kur pazuda saimnieks?". Radošo atvaļinājumu Baltijas rakstnieku un tulkotāju centrā, rezidencē Visbijā 2015.gadā saņēma Svens Kuzmins  par "Prozas brokastīs" nolasīto stāstu "Zbigņevs un dēli". Savukārt e-grāmatu lasītāju "Pocketbook 626" un e-grāmatu izlasi sadarbībā ar portālu "Las.am" saņēma Nils Sakss par stāstu vakarā "Nakts autobusā" nolasīto stāstu "Zēns, kuram sāpēja vēders".

Žurnāls "Latvju Teksti" pasniedza trīs specbalvas: abonementu 2015.gadam un publikāciju žurnālā "Latvju Teksti" saņēma Māra Zālīte par atklāšanas vakarā "Galamērķis - Proza" nolasīto stāstu "Lieta", Ineta Meimane par stāstu vakarā "Nakts autobusā" nolasīto stāstu "Salidojums" un Literārās akadēmijas dalībniece Inga Vītola par stāstu "Renda".  

Balvas šogad pasniedza arī alternatīvā žūrija, kas dažādās nominācijās sumināja piecus autorus. Par labāko stāstu bērniem apbalvota Inga Žolude - stāsts "Robainais iemesls", labākais jaunā autora stāsts - Janas Egles "Lūdzu, lūdzu, lūdzu", labākais lielāka apjoma darba fragments bija Ingai Gailei - fragments no darba "Stikli", labākais stāsts - Madaras Rutkēvičas "Uguns", bet galvenā balva tika piešķirta Mārim Mikulānam par stāstu "Jūklis".

Uz laureāta tituliem un balvām pretendēja visi festivāla "Prozas lasījumi 2014" autori, izņemot ārvalstu viesus.

Festivāla dalībnieku darbus klausījās un vērtēja profesionāla žūrija: literatūrzinātniece un profesore Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļā Ieva Kalniņa, tulkotāja, žurnāliste un redaktore Ieva Lešinska-Geibere, dzejnieks, tulkotājs un literatūras žurnāla "Latvju Teksti" redaktors Guntars Godiņš, publicists, filozofs, rakstnieks, tulkotājs un interneta žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, kā arī Jānis Oga - Latvijas literatūras centra direktors.

Paralēli profesionālajai žūrijai, autorus vērtēja arī alternatīvā žūrija: Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes otrā un trešā kursa baltu filoloģijas-literatūrzinātnes studenti Līga Sudare, Laura Leingarte, Signe Perševica, Raimonds Smorodovs, Arturs Skutelis, Linda Grīnberga, Krista Anna Belševica un lze Ļaksa-Timinska.

"Prozas lasījumu 2014" vizuālās identitātes un scenogrāfijas autors - Uģis Bērziņš.

Kā vēstīts, "Prozas lasījumi 2014" norisinājās no 2. līdz 7.decembrim, desmit pasākumos pulcējot kopumā vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu rakstniekus un plašu klausītāju loku.

2015.gadā festivāls svinēs 20 gadu jubileju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti