«Prozas lasījumi» aicina autorus piedalīties konkursā «Patvertne, patversme, slēptuve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Līdz 15. oktobrim starptautiskais festivāls "Prozas lasījumi 2022" aicina autorus piedalīties stāstu konkursā "Patvertne, patversme, slēptuve", informēja organizatori.

"Es esmu slēptuvē, viņa domāja, neviens nezina, ka esmu šeit."
(Alberts Bels)

"1986. gadā Alberts Bels romāna "Slēptuve" galvenajai varonei, bēgot no sapostītās dzīves, liek atgriezties bēniņos, kas bijusi viņas slēptuve bērnībā, vieta, kur viss sācies. 2022. gadā Eiropa dzīvo situācijā, kad slēptuves jēdzienu aktualizē karš, pandēmija, inflācija, sankcijas. Patvērums bumbu patvertnē vai bēgļu patversmē – tas, kas vēl nesen šķita spēle vai motīvs asa sižeta filmai, nu ir kļuvis par nopietnību. Vai iespējams aizbēgt, vai iespējams patverties? Vai slēpšanās garantē drošību?" skaidrots konkursa pieteikumā. Patvēruma tēma šogad ir izvēlēta "Prozas lasījumu" stāstu konkursam, aicinot gan pieredzējušus autorus, gan jaunos un rakstīt nesen sākušos radīt savu īso stāstu par to, ko patvērums nozīmē tagad un te.

Līdz 15. oktobrim jāiesūta iepriekš nepublicēta stāsta manuskripts (apjoms 5000–10 000 zīmes) un īss apraksts par sevi (viena rindkopa) uz e-pastu: [email protected] ar norādi "Patvertne, patversme, slēptuve".

Darbus izvērtēs profesionāla žūrija, bet piecu labāko darbu autoriem tiks dota iespēja uzstāties festivāla "Prozas lasījumi 2022" pasākumā Andreja Upīša memoriālajā muzejā. Rezultāti tiks paziņoti 1. novembrī "Prozas lasījumu" "Facebook" kontā un uzvarētājiem personīgi.

Festivāls "Prozas lasījumi" norisinās kopš 1995. gada un ir kļuvis par noturīgu un gaidītu pasākumu Latvijas literatūras ainavā, un tā ietvaros ir iespēja redzēt un dzirdēt pašu svaigāko, aktuālāko, kas šobrīd top un nesen ir tapis Latvijas literatūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti