Kultūras ziņas

Gliemeži apsēduši Rīgu

Kultūras ziņas

Fotomēnesis Rīgā

Populārās kinozvaigznes un grāmatu varones Lotes autori Rīgā

Populārās kinozvaigznes un grāmatu varones Lotes autori viesojas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā viesojas populārās grāmatu varones un kinozvaigznes Lotes radītāji - rakstnieks Janno Peldmā un mākslinieks Heiki Ernitss no Igaunijas.

Populārā grāmatu varone un kinozvaigzne Lote Latvijā ir ļoti iemīļota. Ikviens, kurš ir iepazinies ar zinātkāro, aizrautīgo un labestīgo suņu meitenīti Loti un viņas draugiem, nespēj viņus aizmirst un vēlas piedzīvot arvien jaunus atklājumus.

Lai arī rakstnieks Janno Peldmā pats sevi salīdzina ar kaķi Matī, bet mākslinieks Heiki Ernitss - ar Zaķi, galvenā grāmatas un filmu varone ir suņu meitenīte, jo grāmatas autoram Janno Peldmā īpaši mīļi ir suņi.

Tikšanos ar Lotes autoriem un bērniem "Zvaigznes" grāmatnīcā vadīja šo grāmatu tulkotājs un dzejnieks Guntars Godiņš.

Man ļoti patīk, ka bērnu grāmatās ir iespējams domāt. Un šajā Lotes sērijā - vienalga, vai tā ir grāmata, filma vai uzvedumi, visi šie grāmatu autori liek bērnam pašam domāt. Ne tikai darboties," saka Guntars Godiņš .

Lotes piedzīvojumu idejas autori atklāj, ka pirmie zīmējumi tapuši kā komiksu rinda. Viss sācies no kopīgi izveidotā leļļu teātra, kam vēlāk sekojis televīzijas seriāls un tikai pēc tam radās Lote un viņas talantīgie un izdomas pārpilnie draugi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti