«Plašā apvāršņa» konkursa reģionālie konkursi noslēgsies Cēsīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30.aprīlī Cēsu centrālajā bibliotēkā notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP, IBBY Latvijas nodaļa) rīkotā "Plašā apvāršņa konkursa" otrās kārtas noslēdzošais reģionālais konkurss. Tajā piedalīsies aptuveni 50 skolēnu - pirmās kārtas uzvarētāji no Vidzemes skolām un publiskajām bibliotēkām.

Martā Latvijas skolas un bibliotēkas savās darbības vietās patstāvīgi rīkoja konkursa pirmo kārtu, veicot "Plašā apvāršņa konkursa" organizatoru sastādītus radošus un izglītojošus uzdevumus par Raini un Aspaziju. Dalībnieki rakstīja pārdomas par aizraujošām idejām un tēliem abu rakstnieku darbos, veidoja dzejoļu ilustrācijas, kā arī  radīja Raiņa un Aspazijas karogus. Kopumā trīs klašu grupās (1. - 4.klase, 5. - 7.klase, 8. - 9.klase) no Rīgas, Pierīgas, Latgales, Zemgales, Kurzemes un Vidzemes reģioniem konkursa pirmajā kārtā piedalījās 6 604 skolēni no 101 skolas un 38 bibliotēkām.

Konkursa reģionālajos pusfinālos dalībnieki prezentē savus radošos mājasdarbus, dažādos uzdevumos pārbauda zināšanas par Raiņa un Aspazijas dzeju un dzīvi, kā arī tiekas ar žūrijas pārstāvjiem - rakstniekiem, māksliniekiem un literatūras pētniekiem. Cēsīs būs LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, dzejniece Inese Zandere, māksliniece Rūta Briede, žurnāliste Eva Ikstena-Strapcāne, Latvijas Universitātes profesore Ilze Stikāne, Latvijas Radio producente Diāna Bērza.

Iepriekšējā konkursā, kas notika Talsos, tika noskaidroti 13 finālisti: Keita Dubrovska, 2.klase (Tukuma 2.pamatskola), Endžija Evelīna Valdmane, 2.klase (Ventspils Centra sākumskola), Diāna Ivanova, 2.klase (Ventspils Centra sākumskola), Marta Roģe, 3.klase (Dzērves pamatskola), Undīne Ērkšķe, 3.klase (Ventspils 4.vidusskola), Alma Andersone, 4.klase (Cīravas pagasta bibliotēka), Elīna Vlasova, 4.klase (Jaunlutriņu pamatskola), Kristiāna Kristberga, 5.klase (Stendes bērnu bibliotēka), Ieva Smilga, 7.klase (Talsu bērnu bibliotēka), Dārta Valdovska, 7.klase (Tukuma 2.pamatskola), Marta Liepiņa, 7.klase (Ventspils 4.vidusskola), Ieva Lukaža, 8.klase (Kalvenes pagasta bibliotēka), Marks Markovs, 8.klase (Ventspils 4.vidusskola).

"Plašā apvāršņa konkursa" fināls norisināsies maijā Rīgā.

Šogad, atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150.jubileju, "Plašā apvāršņa konkursa" galvenais temats ir abu rakstnieku idejas un dzīvesstāsti, kuri tiek aktualizēti mūsdienu bērnu lasīšanas pieredzē. Notikums pulcē lasošus bērnus ar plašu redzesloku un emocionālu pasaules uztveri no visiem Latvijas novadiem, sniedzot viņiem iespēju salīdzināt savas zināšanas un dibināt savstarpējus kontaktus.

Konkursa galvenā balva būs iespēja piedalīties vienu nedēļu ilgā (no 15. līdz 21 augustam) bezmaksas nometnē jaunajiem lasītājiem Raiņa un Aspazijas iemīļotajā pilsētā Jūrmalā. Nometnes programmā līdztekus veselīgai atpūtai dabā ieplānotas ekskursijas, nodarbības muzejos, grāmatām veltītas spēles un konkursi, radošas darbnīcas, tikšanās ar rakstniekiem un citām radošām personībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti