«Plašā apvāršņa» konkursa pirmajā kārtā izvērtēti 6600 Rainim un Aspazijai veltīti darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi rīko "Plašā apvāršņa" konkursu jaunajiem lasītājiem par Raiņa un Aspazijas darbiem. Pirmajā kārtā piedalījās 6600 pamatskolēnu, kuru darbus izvērtēja žūrija Latvijas reģionos.

Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gadā dižgariem veltīti pasākumi notiek malu malās. Vieni aicina „aizlāpīt robus” zināšanās par dzejnieku daiļradi, citi atklāj mazāk zināmus faktus par viņu dzīvi, vēl citi rauga mainīt skolas laika stereotipus par Raini un Aspaziju. 

Taču, lai noskaidrotu, ko par viņu atstāto mantojumu domā tie, kuri skolā mācās pašlaik, jaunajiem lasītājiem tiek rīkots "Plašā apvāršņa" konkurss, kuram noslēgusies pirmā kārta.

Konkursa galvenais temats šogad ir Raiņa un Aspazijas darbi, idejas un dzīvesstāsti, kas aktualizēti mūsdienu bērnu lasīšanas pieredzē, Latvijas Radio pastāstīja LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Otrā kārta aizsāksies 7.aprīlī ar 60 bērnu uzklausīšanu Salaspilī. Nākamās reģionālās konkursa norises vietas būs Balvi, Bauska, Talsi un Cēsis, kur bērnus uzklausīs līdz aprīļa beigām.

Konkurss trim klašu grupām noslēgsies finālā, kas notiks maijā, lai noskaidrotu uzvarētājus, kas 2015.gada augustā pavadīs nedēļu Jūrmalā radošā vasaras nometnē “Plašā apvāršņa pilsēta”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti