Pieci bibliotekāri - gaismas nesēji - saņēmuši balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30. aprīlī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība jau astoto reizi pasniedza balvas konkursa "Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs" uzvarētājiem.

Balvai pieteikti 52 entuziasma pilni, darbīgi un pašaizliedzīgi bibliotekāri no visas Latvijas. Lasītāji rakstījuši par saviem bibliotekāriem, lai pateiktu paldies un novērtētu viņu darbu.

"Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs" ir lasītāju balva un atzinība savam bibliotekāram. Balvu arī šogad saņem viens bibliotekārs no katra Latvijas reģiona - Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales un Pierīgas.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības direktore Olita Pričina-Voitika uzsver: "Šogad vēlos īpaši uzteikt un izcelt aktīvos Latvijas pagastu iedzīvotājus, jo, pateicoties viņiem, mēs uzzinām, ka Latvija ir daudz „gaismas nesēju”. Vēstules, kas par viņiem pastāsta, ir siltuma, emociju un pateicības pilnas. Stāsti par bibliotekāriem ļauj mums aizceļot uz dažādām vietām Latvijā, ielūkoties pagasta ļaužu ikdienā un satikt cilvēkus, kuri ar savu darbu spēj padarīt līdzcilvēku dzīvi gaišāku. Šos cilvēkus mēs saucam par Latvijas "Gaismas nesējiem"!"

Balvu "Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs 2014" Kurzemes reģionā šogad saņēmusi Aizputes novada Kalvenes pagasta bibliotēkas vadītāja Inta Ruduka, Zemgales reģionā balvu ieguvusi Vecumnieku novada Valles pagasta bibliotēkas vadītāja Ingūna Kļaviņa, Vidzemes reģionā - Amatas novada Skujenes pagasta bibliotēkas vadītāja Vija Indriksone, Latgales reģionā konkursa uzvarētāja ir Ludzas novada Ņukšu pagasta bibliotēkas vadītāja Žanna Vasiļevska, savukārt Pierīgas reģionā balvu saņem Ogres novada Ogresgala pagasta bibliotēkas vadītāja Jūsma Siliņa.

"Pagasta bibliotekārs - gaismas nesējs 2014" galveno balvu šogad pasniegs "Lattelecom" un dāvinās katram "Gaismas nesējam" 100 eiro dāvanu karti. "ABLV Charitable Foundation" katram uzvarētājam balvā sarūpējis mākslas albumu "Bez sienām". Par svētku sajūtu katra apbalvotā bibliotekāra mājā gādās Emīla Gustava šokolāde un  konditoreja "Moora".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti