Pēdējās atvadas dzejniecei Broņislavai Martuževai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rakstniecības muzeja krātuves vadītāja Anna Egliena ir pateicīga liktenim par iespēju būt tuvai dzejnieces draudzenei, viņa stāsta, ka Broņislava Martuževa gribētu, lai tauta viņu atceras vismaz ar dažiem dzejoļiem.

Šodien Lubānas katoļu baznīcā notiek pēdējās atvadas no dzejnieces un rakstnieces, laikmeta leģendas un Triju zvaigžņu ordeņa virsnieces Broņislavas Martuževas. Ar Latviju sirdī gan dzimtenē, gan izsūtījumā dzejniece dzīvoja 88 gadus. Dzejniece dzimusi pirmās brīvās Latvijas laikā un savā mūžā izdevusi deviņus dzejoļu krājumus, pēdējais no tiem "Deg uguntiņas" izdots pagājušā gadā.

No 2009.gada dzejniece savas dienas vadīja Lubānas sociālās aprūpes centra aizvējā, bet mūža miegā aizmiga Madonas slimnīcā, kur ievietota ar bronhītu, sirds mazspēju un citām kaitēm, kas pasliktināja pašsajūtu.

Rakstniecības muzeja krātuves vadītāja Anna Egliena ir pateicīga liktenim par iespēju būt tuvai dzejnieces draudzenei, viņa stāsta, ka Broņislava Martuževa visu savu dzīvi ir domājusi un cīnījusies par kaut ko, bet grūti bijis pieņemt, ka tagad mēs cīnīsimies pret. Dzejniece vienmēr gribējusi pateikt savas domas un jūtas, lai kādam tās derētu līdzdomāt. Dzejniece gribētu, lai tauta viņu atceras vismaz ar dažiem dzejoļiem.

Foto no gramata21.lv"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti