Pasniegtas Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas balvas «Sudraba tintnīca»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pasniegtas Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes balvas "Sudraba tintnīca", informēja Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas valdes locekle Andra Konste.

Septīto reizi savas pastāvēšanas 15 gados Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Ventspils pilsētas dome pasniedza starptautisko balvu rakstniecībā "Sudraba tintnīca" par šajā rezidenču vietā tapušu darbu dzejā, prozā un tulkošanā uz latviešu valodu un no tās.

Žūrijas komisija šogad lēma balvas piešķirt dzejniecei Katrīnai Rudzītei par grāmatu " Ērti pārnēsājami spārni" un rakstniekam Kirilam Kobrinam par grāmatu "Vēsture. Work in progress".

Tulkošanā no latviešu valodas balva piešķirta tulkotājam Džeidam Vilam par Alberta Bela darba "Bezmiegs" tulkojumu angļu valodā.

Tāpat tulkošanā uz latviešu valodu balva piešķirta tulkotājam Denam Dimiņam par Aleka Popova "Melnā kaste jeb zemu lidojoši suņi" tulkojumu no bulgāru valodas.

Balva ir izveidota, lai novērtētu izcilākos rakstnieku mājā tapušos darbus un godinātu autorus un tulkotājus.

Balva ''Sudraba tintnīca'' tiek piešķirta katru otro gadu. Tā paredz 900 eiro stipendiju un četru nedēļu dzīvošanu Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā. Balvas veidolu ir izdomājis un izgatavojis mākslinieks Jānis Kupčs, ņemot par pamatu Rakstnieku mājas 18. gadsimta kamīna podiņu gleznojumus.

Ventspils pilsētas dome, novērtējot Latvijā pazīstamu un nopelniem bagātu autoru devumu, kā arī jaunu, bet spilgtu debitantu veikumu, pasniedz arī divas izcilības stipendijas: Latvijas kultūrā nozīmīgam, nopelniem bagātam un jaunam, daudzsološam literātam.

Šogad tās tika piešķirtas dzejniekam un tulkotājam Guntaram Godiņam un dzejniecei Elvīrai Blomai.

Izcilības stipendijas tiek piešķirtas katru gadu, kas paredz 500 eiro un četru nedēļu dzīvošanu Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti