Pasniegtas Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūras jomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izcilā dzejnieka, dabas pētnieka un publicista Jāņa Baltvilka balva ir augstākā atzinība bērnu literatūras jomā Latvijā – rakstniekiem, dzejniekiem, tulkotājiem un māksliniekiem. Piektdien, 24. jūlijā, Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā, balvas pasniegtas jau 16. reizi. 

Par Jāņa Baltvilka balvas laureāti rakstniecībā šogad izvēlēta Rasa Bugavičute-Pēce par garstāstu “Puika, kurš redzēja tumsā”.

Savukārt par labāko ilustratori bērnu un jauniešu grāmatu mākslā atzīta Lote Vilma Vītiņa par grāmatu “Dzejnieks un smarža”, kas pārsteigusi un iepriecinājusi gan lielus, gan mazus lasītājus.

Žūrijas speciālbalva piešķirta Ievai Jurjānei par ilustrācijām Kārļa Ķezbera grāmatā “Takšelis Makšelis”.

Bet Baltvilka balvas starptautiskās laureātes ir lietuviešu autores – rakstniece Jurga Vile un ilustratore Lina Itagaki, kā arī tulkotāja Dace Meiere par vēsturisku lietuviešu bērnu literatūras darbu “Sibīrijas haiku”.

Baltvilka balva ir mākslinieces Ineses Brants veidota porcelāna figūra un 1400 eiro naudas prēmija.

Piektdien pasniegta arī uzņēmuma “Latvijas Valsts meži” balva “Jaunaudze” par debiju bērnu un jauniešu literatūrā, un to saņēma Viesturs Ķerus par stāstu “Meža meitene Maija”.

Svinīgais pasākums notika Botāniskā dārza šķūnī, un to rīkoja Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Ar klusum brīdi tika pieminēti nesen aizsaulē aizgājušie literāti Juris Kronbergs un Pauls Bankovskis, kuri arī rakstīja bērniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti